Τρίτη

Cidade dos Homens


Μόλις που τελείωσα την ταινία Περι ταινίας πρόκειται. Και μάλιστα πολύ καλής. Η αγγλική μετάφραση είναι City of Men. Ελληνικά: Η Πόλη των Ανθρώπων. Αν θυμίζει κάτι ο τίτλος? Μήπως την πόλη του θεού? Απολύτως σωστό. Παραγωγός εδώ είναι ο σκηνοθέτης της πόλης του θεού Fernando Mairelles.
η πόλη του Θεού ήταν πιασάρικη σαν ταινία, αυτή είναι πιο ρεαλιστική. Δεν θα πω οτι με ενθουσίασε το ίδιο. Ίσως αν την έβλεπα πριν την πόλη του θεού τότε να έλεγα το ίδιο για την πρώτη.
Η ιστορία πιο ρεαλιστική και πιο προσγειωμένη. Πάλι μέσα στις φαβέλες του Ριο στην Βραζιλία, δύο παιδιά στην ενηλικίωση έρχονται αντιμέτωπα με το παρελθόν των πατεράδων τους που δεν γνώριζαν. Απλή ιστορία, όχι για τον δικό μας, γυάλινο κόσμο. Ίσως καθημερινή γι' αυτούς που μέσα στην φτώχεια και την ανέχεια, ψάχνουν μία χαραμάδα για να ξεφύγουν. Συμμορίες, συμπλοκές, δράμα, χωρισμούς και θάνατο μα πάνω απ' όλα φιλία. Όλα τα έχει η ταινία όχι όμως σε τέτοια υπερβολή όπως η πόλη του θεού.
Για περισσότερα εδώ.

2 σχόλια:

Puppet_Master είπε...

vasika sto city of god m arese pou htan ameso k omo.realistiko oxi dhladh na ton rwtaei 10 wres pws thelei na pethanei.bam mia sto stavro k katw.gti etsi ginete k sthn pragmatikotita oso borei na mas thn dwsei.
twra afto to city of men einai kenouria istoria?
mou kedrises to endiaferon.

g_0x είπε...

γυριστηκε το 2007. Κοιτα. ΓΟυστα είναι αυτα. Μη με βρίζεις μετα και λες τι πατατα είδα. Εμένα μου άρεσε.