Σάββατο

Η μεταλαβιά


Έχετε σκεφτεί ποτέ πριν πάτε να βάλετε το κουτάλι της μεταλαβιάς στο στόμα αφού έχετε κάνει τόσο καιρό υπομονή για να μεταλάβεται και νηστεία, το ποιος το έχει βάλει στο στόμα του πιο πρίν? Δηλαδή, μαλώνετε τα παιδιά σας να μην πίνουν ο ένας από το μπουκάλι του άλλου στο σχολείο, και τα πάτε στην εκκλησία να μεταλάβουν αφού έχει περάσει από το ίδιο κουταλάκι ένα γηροκομείο ολόκληρο? Τι έχει να πει το υγειονομικό γι' αυτό το έθιμο? Πόσο επιστημονική είναι η εξήγηση οτι το κουτάλι καθαρίζεται επειδή η μεταλαβιά είναι ένα "θείο" πράγμα και ότι κανείς δεν έχει κολλήσει κάτι? Την επόμενη φορά που θα πάτε να μεταλάβετε σκεφτείτε το. Είναι ίδιο με το να τρως από το ίδιο κουτάλι που το έχουνε βάλει στο στόμα τους τόσος κόσμος πριν από εσάς, από το ίδιο πιάτο, κάθε ηλικίας άτομα, που δεν τα ξέρετε καν Και με αμφίβολη καθαριότητα από τον παπά. Εμένα προσωπικά με βρίσκει τελείως αντίθετο.
(ουλίτιδα, τερηδόνα, ηπατίτιδα, μικρόβια κάθε λογής, φυματίωση, κτλ κτλ κτλ)...

2 σχόλια:

dikaiopolis είπε...

ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

Εφημεριδα ΕΓΝΑΤΙΑ 17-5-07 σελ 8

Στο νοσοκομείο κατέληξαν δεκάδες πιστοί οι οποίοι κοινώνησαν έπειτα από δύο παιδιά με μηνιγγίτιδα

Αντιβίωση μετά τη θεία κοινωνία!

Κρούσματα μηνιγγίτιδας αναστάτωσαν ιερείς και πιστούς με αποτέλεσμα οι περισσότεροι -για παν ενδεχόμενο- να βρεθούν στα νοσοκομεία! Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ειδικών παθήσεων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καβαλιώτης, αποκαλύπτει, που και γιατί ανησύχησαν μικροί και μεγάλοι!

«Όποιος κοινωνήσει μετά από κάποιο άτομο το οποίο νοσεί από μία ασθένεια, μπορεί να εκδηλώσει και ο ίδιος τη νόσο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποιος λάβει το μικρόβιο από το κουτάλι θα νοσήσει απαραίτητα» δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Απαραίτητη η λήψη προληπτικών μέτρων»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Νικολαϊδη, η λήψη προληπτικών μέτρων είναι απαραίτητη για όσα άτομα κοινωνούν μετά από κάποιον ασθενή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα νοσήσουν και οι ίδιοι. Στις συγκεκριμένες δυο περιπτώσεις, τα παιδιά προφανώς μετάλαβαν από τη Θεία Κοινωνία, ενώ ήταν ήδη μολυσμένα από την μηνιγγίτιδα. Καλό θα ήταν λοιπόν, όσοι μετάλαβαν στη συνέχεια από το ίδιο κουταλάκι, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δε θεώρησε απίθανο μέσω της κοινής χρήσης του κουταλιού, να γίνει μεταφορά μικροβίων με αποτέλεσμα ένας εξασθενισμένος οργανισμός να νοσήσει, «Μπορεί όντως όποιος κοινωνήσει μετά από κάποιο άτομο το οποίο νοσεί από μία ασθένεια, να εκδηλώσει και ο ίδιος τη νόσο. Αν κάποιος έχει ήδη ένα καταπονημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να αρρωστήσει πιο εύκολα, και για αυτό χρειάζεται η προφύλαξη»

Sports One είπε...

Ωραιος