Δευτέρα

Πόσο κοστιζει ένας Ιταλος και ποσο ενας Σομαλος?



31 Μαρτιου 2009

Λιβύη — Περίπου 300 κυρίως αφρικανοί λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν όταν τα πλοιάρια στα οποία επέβαιναν για να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές ναυάγησαν ανοικτά της Λιβύης, ανέφεραν αξιωματούχοι στη λιβυκή πρωτεύουσα.

6 Απριλιου 2009

Στους 291 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον σεισμό που «ταρακούνησε» την L'Aquila τη Δευτέρα (6/4). Ο πρόεδρος της πόλης ανακοίνωσε πως τα σωστικά συνεργεία θα συνεχίσουν την αναζήτηση ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών τους τα οποία έπεσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.



Πρωτοσέλιδα, Ρεπορτάζ, Αρθρα , απευθειας συνδεσεις με Ιταλια, εκπομπες που μιλανε για στο σεισμο κτλ.. Ποσοι απο μας δώσαμε σημασια στην πρώτη ειδηση για το ναυαγιο? Αν εμείς δωσαμε, τα ΜΜΕ δώσαν? Τι ειναι αυτο που μας κανει να επιλέγουμε? Τελικα η ζωη έχει αξια?
Προσφατα δικαστικαν καποιοι αμερικάνοι στρατιωτες για εγκληματα αθωων στο Ιρακ. Το δικαστηριο εδωσε αποζημιωσεις οι οποιες ηταν 2000 δολ για κάθε Ιρακινο.Αντιθέτως το δικαστηριο αποζημιωσε τα θυματα της 11ης Σεπτεμβριου με 1,8 εκ $ ανα Αμερικανο.
Συμπέρασμα? 1 Αμερικάνος = 900 Ιρακινοι
Αδικο?
Αδικο απαντας.. αλλα και εμεις δεν ειμαστε αδικοι εδω στην Ελλάδα που δεν μας καιγεται καρφι για τους 300 Αφρικανους που πνιγήκαν αλλα αφιερώνουμε ώρες και ωρες για να μάθουμε τι έγινε στην Ιταλία?
Υπαρχει ολοκληρη επιστημη απο πίσω που προσπαθει να κοστολογίσει μια ανθρωπινη ζωη. Ενα παραδειγμα εφαρμογης αυτης της επιστήμης ειναι οι Ασφαλιστικές Εταιριες. Οπως λεει και παρακάτω ο Stephen Colbert
"Στη πραγματικοτητα υπαρχει τροπος να υπολογισουμε την αξια της ανθρωπινης ζωής, εμπειρογνωμονες της κυβέρνησης, το υπολογιζουν απο στοιχεια του εισοδήματος και απο της πιθανοτητες επιβιωσης σε περίπτωση ασθένειας με βαση αυτο υπολογιζουν αν αξιζει να ληφθουν μετρα για την διασωση ανθρωπινων ζωών"



The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
The Word - Priceless
colbertnation.com
Colbert Report Full EpisodesPolitical HumorNASA Name Contest


Ζουμε σε ένα συστημα καπιταλιστικο οπου βασίζεται στη κατανάλωση. Τα παντα γυρω μας εχουν αξια.

Τελικα μικροαστε η ανθρωπινη ζωη σου δεν είναι ανεκτιμητη..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσα αξίζεις εσύ...;)

g_0x είπε...

1)Πόσο μου την δίνουν οι μαλακες που απαντάνε παπαριές στα ποστ.
2)Με ένα πιστόλι στον κρόταφο αυτού του οικονομολόγου που βγάζει την θεωρία ή πόσο ακόμα αυτού που την εφαρμόζει, τι θα έλεγε?θα αντάλλαζε τη ζωή του για μερικά δολλαρια?
Οικονομολόγοι και στατιστικοι, γτπ επιστήμονες είναι...

c0nf είπε...

ειναι για το πουτσο αλλα στην σημερινη κοινωνια τα οικονομικα και η στατιστικη μετρανε πολυ.. ενα γμτ παραδειγμα που λεει ο Colbert "εστω οτι το κρατος θα προωθουσε ενα νομοσχεδιο για τον ελεγχο των γαριδων ως προς την καταληλοτητα τους σαν τροφιμο. Το κοστος του νομοσχεδιου θα ήταν 110 εκ $ και αν δεν το προωθουσαν τοτε θα υπηρχε περιπτωση να πεθανουν 100 ανθρωποι που η αξια καθε ανθρωπου ηταν 1 εκ $ αρα συνολο 100 εκ $. Τοτε το κρατος δε θα κανε τον έλεγχο γιατι δεν θα τον συμφερε.."

g_0x είπε...

έστω οτι έχω ένα πιστόλι παλιό και κάτι σκουριασμένες σφαίρες. Που ζήτημα είναι αν έχουν λίγο πυρίτιδα μέσα. ΚΑι ζήτημα είναι αν στο πιστόλι μπορεί να κουνηθεί το κοκοράκι. Μιλάμε επειροελάχιστη πιθανότητα. Το πιστόλι είναι εξάσφαιρο. Ο γρύλος όμως λόγο σκουριάς δεν γυρίζει και καλά. Θα δεχόταν ένας οικονομολόγος να παίξει μία παρτίδα ρώσικης ρουλέτας σε αντάλλαγμα μία κάποια περιουσία.
Για την πάρτη του ούτε ερώτημα. Για άλλους όμως θα έβγαζε ολόκληρη λύση για το πρόβλημα και θα έλεγε οτι συμφαίρει πάάάάρα πολύ. Τέτοιους παπάρες ακούμε κάθε μέρα. Τέτοιοι παπάρες είναι αυτοί που στο όνομα της ποσοστιέας μονάδας δεν δυστάζουν να αφανιστούν (στην πραγματικότητα) άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

οτι έχω διαβασει δικό σου ή με βρίσκει κάθετα αντιθετο ιδεολογικά ή δεν μπορώνα το αντιληφθω λόγο φαινομενικά διαφορετικής κοσμοθεωριας...το συγκεκριμένο ειναι εξαιρετικό