Τρίτη

Μαυροασπρες σκεψεις..


Τρεις μήνες πέρασαν από την εκλογή του Ομπαμα ως προέδρου των Ηνωμένων πολιτειών. Μισός μηνάς από την πιο «θορυβώδη» ορκομωσία προέδρου των ΗΠΑ.Αυτο τον καιρό είχα ανάμικτα συναισθήματα για αυτόν τον πρόεδρο. Στην αρχή τον υποστήριξα λογού ότι ο στρατοκαυλος αντίπαλος του ο Μακ Κειν (που από το όνομα και μονό το μυαλό σου πάει στη διάσημη πατάτα), ένας επικίνδυνος βετεράνος του Βιετνάμ που με την υπάρχουσα κατάσταση (πόλεμος σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Τρομοκράτες κτλ) ένας θεός ξέρει ποιος λαός θα ήταν το επόμενο θύμα του. Ακόμα τον προτίμησα και από την εσωκομματική δημοκρατική αντίπαλο του την Χιλαρι Κλιντον την κερατωμένη. Σκέφτηκα.. «..Ένας ηλίθιος μέσα σε 8 χρονιά έκανε πολέμους, έφερε οικονομικές κρίσεις κατάστρεφε το περιβάλλον, σκέψου μια αγάμητη κεράτωμενη ανοργασμική BITCH τι θα μπορούσε να κάνει!..» Ίσως η βλακεία και η χαζομάρα του προκάτοχου του G. W. Bush Jr να του δίνει και κάποιους πόντους παραπάνω.. Τεσπα.. ο Obama λοιπόν φαίνεται σοβαρός και έξυπνος με όραμα και με ριζοσπαστικές ιδέες βλέπε Guantanamo, στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέτρα κατά της ρύπανσης, σταδιακή απόσυρση στρατευμάτων από Ιράκ(αφού το ξέσκισαν..). Κάτι άλλο που ήθελα να σχολιάσω ήταν η κοσμοσυρροή από τα θύματα των ΜΜΕ που μάζεψε στην ορκωμοσία του.. 2.000.000!!! κόσμος μαζεύτηκε για να δει τον πρώτο «μαύρο» πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ να ορκίζεται με φόντο τον λευκό οίκο ανοχής. Αν αυτός ο ανάπηρος λαός που μαζεύτηκε για να χειροκροτήσει τον Barack μαζευόταν υπό άλλες συνθήκες στους δρόμους και διαδήλωνε κατά την πολιτική της Αμερικής νομίζω ότι θα κέρδιζε πολλά περισσότερα.. τι να πεις όμως.. αμερικανάκια. Επίσης διαφωνώ που τον έχουν για «μαύρο», προσωπικά το χρώμα του το βλέπω περισσότερο ως σκατουλί-καφέ παρά σαν μαύρο. Όλα αυτά τα σκεφτόμουν ενώ τον συμπαθούσα.. Όταν άρχισε ο πόλεμος στη Γάζα και έβλεπα ότι ο Barack ήταν στην Hawaii με την γυναίκα του και απολάμβανε τις διακοπές του δίχως να πάρει θέση κατά του Ισραήλ που χρησιμοποιούσε τα υπεροπλα του εναντία στις ρουκετουλες των Παλαιστινίων άρχισα να φορτώνω και να αναρωτιέμαι αν τελικά πεσαν τόσο γρήγορα η μάσκες.. Άρχισα να ψάχνω στο ιντερνετ και βρήκα πολλά περιστατικά οπού οι Δημοκρατικοί έχουν πάρει το μέρος των Ισραηλινών στο παρελθόν και συμφωνά με τον Chomsky ο Barack είναι κώλος και βρακί με τους Ισραηλινους.Δε θα μείνω μονό εκεί.. Εκεί που τα αμερικανάκια πανηγύριζαν πως απαλλαχθήκαν από την πολιτική Bush τους κόπηκε το χαμόγελο μόλις έμαθαν για τα νέα στελέχη της κυβέρνησης Οbama που θα καθορίσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ..

Μερικα απο τα νεα Αστερια στελέχη

Υπ.Εξωτερικών Hilary Clinton «2006 Βυρητος, Ο Ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει για ακόμα μια φορά κατοικημένες περιοχές στο Λίβανο σκοτώνοντας αθώο κοσμάκη με την δικαιολογία ότι η Hezbollah είναι τρομοκράτες. Η Χιλαρι έβγαινε και δήλωνε ανοιχτά ότι ο Ισραηλινός στρατός κάνει το καθήκον του να αμύνεται και ότι πρέπει να συνεχίσει για να στείλει ένα μυνημα σε όλους τους τρομοκράτες στη μέση ανατολή»


Αντιπροεδρος της Κυβερνησης Jo Βiden «Ο κύριος αντιπρόεδρος κατηγορούσε συχνά την κυβέρνηση Bush ότι δεν στήριξε το Ισραήλ όσο έπρεπε, επίσης έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να κάνουν έναν δίκαιο μεσολαβητή αλλά να στηρίξουν ανοιχτά το Ισραήλ!»

Υπ. Άμυνας Robert Gates «Ο Gates συνεχίζει από την κυβέρνηση Bush ως υπουργός Άμυνας εφόσον βομβάρδισε την Σομαλία και το Πακιστάν με επιτυχία, ο Οbama αποφάσισε να τον κρατήσει και στην δικιά του κυβέρνηση προς έκπληξη όλων.. Επίσης το 1987 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο σκάνδαλο Iran-Contra (οι ΗΠΑ πωλούσαν παράνομα όπλα στον Ιράν μέσω Ισραήλ) κατηγορίες που τον αφήσαν την στιγμή που ο μπαμπάς Bush τον έκανε Διευθυντή της CIA.»

Συμβουλος Εθνικής ασφάλειας James jones «ο στρατηγός μας έχει στενές σχέσεις με όλες τις πολεμικές βιομηχανίες όπως Boeing και Chevron, οπού η δεύτερη ως ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κολοσσούς του κόσμου toν Μάιο του 1998 είχε δώσει εντολή στο νιγηριανό στρατό να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν κάνει κατάληψη σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου διαμαρτυρόμενοι για την οικολογική καταστροφή του ποταμού νιγηρα που προκαλούσε η εταιρία. Oπως ήταν αναμενόμενο σκωτοθηκαν πολλοί διαδηλωτές άλλοι συνελήφθησαν και βασαναστίκαν και άλλοι τραυματιστήκαν.. για να μην πολυλογώ ο στρατηγός μας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Chevron..»

Όλοι αυτοί υποστήριξαν την εισβολή στο Ιράκ, πίστεψαν στο παραμύθι με τα πυρηνικά, κατηγόρησαν τον Σαντάμ για τις σχέσεις του με την Αλ Καιντα, υποστιρήξαν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που κατάστρεφε για δεκαετίες αναπτυσσόμενες χώρες, υποστήριξαν την πολιτική επεμβάσεων του μπαμπά Bush του Clinton του ηλιθίου Bush Jr.. Λέτε αυτά που γράφω να μη τα ξέρει ο Οbama? Γιατί να βάλει αυτά τα άτομα να καθορίσουν την εξωτερική πολιτική? Θα κρατησει τον λογο του για την αλλαγη που έλεγε? Δεν νομίζω... εγω παντως κρατησα τον λογο μου ;)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξενύχτησες και δε σου το σχολίασε κανείς; Μπράβο confy!!!!!!!!