Κυριακή

Αντε και καλή τύχη μαγκες...


Αναφέρω σε αντιγραφή απο το www.in.gr

Απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησαν, για δεύτερη φορά, το μεσημέρι της Κυριακής οι υπόδικοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο άνδρες κατάφεραν να βγουν από την απομόνωση, όπου κρατούνταν, στον προαύλιο χώρο των φυλακών και εν συνεχεία ανέβηκαν με ανεμόσκαλα στο ελικόπτερο.

Το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί στην ταράτσα της τρίτης πτέρυγας των φυλακών, από όπου πέταξε την ανεμόσκαλα.

Οι φύλακες που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο των φυλακών άνοιξαν πυρ εναντίον των δραπετών, χωρίς να προλάβουν όμως να τους σταματήσουν.

Το ελικόπτερο τελικώς προσγειώθηκε σε περιοχή κοντά στο Πολυδένδρι Αττικής. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραπετών.

Στις φυλακές του Κορυδαλλού σπεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.

Οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι είχαν μεταφερθεί πρόσφατα στις φυλακές Κορυδαλλού από σωφρονιστικά ιδρύματα της επαρχίας, καθώς επρόκειτο να δικαστούν για την προηγούμενη απόδραση με ελικόπτερο.

Η πρώτη τους κινηματογραφική απόδραση είχε γίνει στις 4 Ιουνίου 2006 και είχε προκαλέσει τότε πολιτικό σεισμό.

Η σύλληψη του Β.Παλαιοκώστα το καλοκαίρι του 2008, μετά την απαγωγή του βιομήχανου Γ.Μυλωνά, επιτάχυνε την έναρξη της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

1 σχόλιο:

c0nf είπε...

oi batsoi mas einai idimones sto na xtipane athoous polites kai foitites re. tha mathoun kai apo apodraseis. idia mera kai idia wra me tin proigoumeni egine i apodrasi! koroido opi batsoi