Κυριακή

Απομακρύνομαι λοιπόν


Ναι ξέρω. Υπήρξα μαλάκας, κυνικός, εγωιστής και λίγο ξύλινος. Μα αυτό που βιώνω δεν είναι τίποτε απ' όλα αυτά. Είναι ο ανθρωπάκος που ενώ πιστεύεις και του δίνεις μερικές ευκαιρίες πάντα, αυτός σε εγκαταλείπει. Οπότε διαλέγω το δρόμο μου όπως και όλοι οι άλλοι. Η διαφορά είναι πως αυτοί το διαλέγουν επειδή έτσι τους ταιριάζει. Ενώ εγώ τον διαλέγω με επίγνωση και με (λίγο) πόνο. Όχι δεν ήθελα να γίνω σαν και αυτούς. Αλλά τώρα θα γίνω χειρότερος.

Ναι μικρό τιποτένιο ανθρωπάκι. Για εσένα τα λέω. Ενώ τα διαβάζεις όλα αυτά. Προσπάθησα να σε πλησιάσω. Κάθε φορά έπαιζες την ίδια ιστορία. Πόσο καλύτερος ήσουν από όλους τους άλλους. Πόσο προσπάθησες να είσαι αυτός που είσαι και πόσο μετανιώνεις που είσαι τόσο καλός απέναντί τους.

Μετά ενώ προσπάθησα να μην σε ανταγωνιστώ σε τίποτε, μόνος σου άρχισες να με ταπεινώνεις. Χωρίς να σε προσβάλω με πρόσβαλες. Χωρίς να σε θίξω με έθιξες. Και με άφησες σιγά σιγά να σε εγκαταλείπω. Αυτή η εγκατάλειψη έγινε γρήγορα αδιαφορία. Η αδιαφορία έγινε φθόνος. Και τώρα, έφτασα στο σημείο να σε μισώ. Σε μισώ όχι γιατί είσαι καλύτερος ή κάτι τέτοιο. Σε μισώ που πίστεψα σε σένα. Ίσως μισώ τον εαυτό μου κατά βάθος. Πόσο χαζός μπορεί να είμαι που πίστεψα ότι θα είχες αυτά τα ψήγματα ανθρωπιάς πάνω σου.

Εσύ όμως τα είχες αποτινάξει προ πολλού. Είχες γίνει μία μηχανή, θεάματος θα έλεγα. Από μακριά θα σε κοιτούσαν και θα έλεγαν τι ηλίθιος. Και όμως. Νόμιζα πως ήσουν ακόμα άνθρωπος.

Σου αξίζει να ζεις στο πόνο. Στο άγχος και την ανασφάλεια. Σου αξίζει τον κόπο σου να το γεύονται άλλοι, και εσύ να είσαι πεινασμένος. Εσύ ο ίδιος ήθελες να είσαι ο καλύτερος. Τώρα γίνε. Προσπάθησε. Και ανθρωπάκο ψάξε. Ψάξε να βρεις την ευτυχία. Έτσι όπως την έχεις ορίσει εσύ όμως δεν θα τη βρεις. Δεν είναι ούτε σε χώρες μακρινές ούτε σε μέρη άγνωστα. Μπροστά σου είναι και συ την πετάς όποτε κάποιος στην προσφέρει απλόχερα. Νομίζεις ότι όλοι είναι σαν εσένα και θέλουν να σε εκμεταλλευτούν. Έχεις ορίσει τον εαυτό σου το κέντρο του σύμπαντος. Μάθε όμως αυτό. Δεν είσαι το κέντρο του σύμπαντος. Είσαι απλά μία τελεία που απαρτίζει μαζί με άλλες ολόκληρο το χάρτη του. Και να μην είσαι εκεί δεν κάνεις τη διαφορά.

Προσπάθησε να ζήσεις λοιπόν χωρίς να γίνεσαι εμπόδιο στους άλλους. Αφού δεν μπορείς να φερθείς έστω και λίγο ανθρώπινα.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

مكافحة النمل

شركة نظافة فلل بالرياض

تنظيف فلل بالرياض

شركة تنظيف فلل

شركة تنظيف فلل بالرياض

تنظيف فلل

شركة نظافة

شركة نظافة بالرياض

شركات تنظيف بالرياض

مؤسسة نظافة بالرياض

شركة تنظيف

افضل شركة تنظيف بالرياض

شركة تنظيف بالرياض

شركة تنظيف شقق بالرياض

شركة تنظيف شقق

Unknown είπε...

شركة نظافة شقق بالرياض

شركة تنظيف منازل بالرياض

شركة نظافة منازل بالرياض

شركة تنظيف منازل

شركة تنظيف بيوت بالرياض

شركة تنظيف مسابح بالرياض

شركة تنظيف مجالس بالرياض

شركة تنظيف كنب بالرياض

شركة تنظيف كنب بالرياض

جلي بلاط في الرياض

شركة تنظيف موكيت بالرياض

شركة تنظيف سجاد بالرياض

شركة عزل اسطح بالرياض

شركات عزل مائي

شركة عزل خزانات بالرياض

Unknown είπε...

Ümraniyede 10 yılı aşkın bir süredir sex shop ve erotik shop sektöründe faliyet gösteren firmamızda dünyanın en ileri gelen markalarının seks shop ürünlerini güvenle alabilir ve kullanabilirsiniz
yurtiçi ve sürat kargo ile teslim alırken ödeme yapabilir ve isterseniz kargolarınızı ikamet adresinizden yada seçtiğiniz kargo firmasının size en yakın şubesinden ödemesini yaparak teslim alabilirsiniz.

Unknown είπε...

In case you are being assured round the clock Customer Care and life-time replacement then never think hard when you Buy facebook reviews from a service provider. facebook reviews

Unknown είπε...

Now you can lead the whole facebook by adding countless sort rapidly with no difficulty. buy usa facebook likes

Unknown είπε...

The post is very nice. I just shared on my Facebook Account.

Checkout my site: Facebook Page Rank