Κυριακή

Google chrome και αλλα...

Την google και ποιος δεν την ξέρει. Η εταιρεία λοιπον προσφατα έβγαλε ένα browser τον chrome. Δεν τον έχω δοκιμάσει ακομα γιατι χρησιμοποιώ τον firefox αλλα θα το κανω γιατι έχω ακουσει πολυ καλα λόγια. Απο την άλλη όμως την google την ξέρουμε και σαν την εταιρεία που έχει κάνει το μεγαλύτερο φακέλομα αυτή τη στιγμή για διαφημιστικους λόγους. Στα μάτια μου έπεσε λοιπόν αυτό:(παραθέτω απο lawnet.gr)

Οι ειδικοί σε θέματα προσωπικών δεδομένων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος πλοήγησης Chrome της αμερικανικής εταιρείας, Google.

Συγκεκριμένα, οι υπέρμαχοι των προσωπικών δεδομένων υποστηρίζουν ότι το Chrome έχει μια ιδιότητα, η οποία αποστέλλει ό,τι τυπώνεται στην μπάρα διευθύνσεων (omnibox) του browser πίσω στο Google.

“Φοβόμαστε ότι το Chrome θα εξελιχθεί σε έναν ακόμα τεράστιο ιμάντα μεταφοράς προσωπικών πληροφοριών στα αρχεία δεδομένων της Google”, δήλωσε το στέλεχος της οργάνωσης Electronic Frontier Foundation, Πίτερ Έκερσλι και συμπλήρωσε, “η εν λόγω αμερικανική εταιρεία ήδη γνωρίζει παραπάνω από όσα θα έπρεπε για το τι σκέφτεται ο καθένας μας οποιαδήποτε στιγμή”.

Ωστόσο, στέλεχος της Google δήλωσε στον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο CNET News ότι η εταιρεία σκοπεύει να αποθηκεύει περίπου το 2% των δεδομένων που λαμβάνει πίσω.

Η Google διαβεβαιώνει ότι δε θα λαμβάνει και δεν θα αποθηκεύει δεδομένα εάν οι χρήστες απενεργοποιούν την επιλογή auto-suggest ή εάν προτιμήσουν έναν προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης πέραν του Google.Καλη χρηση η google αλλα πρέπει να προσέχουμε και λιγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: