Δευτέρα

Ειμαστε Βαλκανια και αναπτυσόμενοι

Και όσο να μην αρέσει σε μερικους ελληνάρες είμαστε υπανάπτυκτοι.Βαλκάνια.Όμιοι με τους πίσω απο εμάς δεκαετίες Αλβανούς, Βουλγαρους, Ρουμάνους, Σκοπιανούς. Και δε προκειτε να φτάσουμε σε επίπεδο ευρώπης στε επόμενα 15 χρόνια ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ!!!
Τώρα καλοκαιριάτικα γιατί τα λέω αυτα?
Πρώτων έτσι μου κάβλωσε να γράψω καποια μιζερη μαλακια που κλασικα θα χώνω.
Δεύτερον και κυριότερο, Γιατι γυρίζοντας απογευμα απο τη δουλειά συνειδητοποίησα οτι έτσι είναι τα πράγματα.Γιατί η παγωμένη Σουηδία να είναι πιο μπροστά κατα δεκαετίες?Ενταξη, δεν είχε πόλεμο θα μου πείτε.Αλλα θα σας πω το άλλο.Η Γερμανία? αυτή είχε 2 παγκοσμίους. Και θα μου πει κάποιος: μα καλά.Εκεί έπεσαν λεφτά για ανοικοδόμηση κτλ κτλ κτλ. Αλλά θα θέσω μια ερώτηση. Ξέρετε πόσα λεφτά έπεσαν στην Ελλάδα απο τη δεκαετία του 80? Και που πήγαν αυτά τα λεφτά? Θα γυρίσει να μου πει κάποιος άλλος οτι είμαστε και εμείς σαν άνθρωποι ανεπρόκοποι. Πάλι θα απαντήσω σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιευθεί (τελευταία διάβασα πάλι στο Βήμα, αν θυμάμαι καλά) οτι οι έλληνες είναι στις πρώτες θέσεις σε παραγωγικότητα στην εργασία στην ευρωζώνη. Το μόνο αγκάθι είναι το δημόσιο.Που ο υπόλοιπος κόσμος πληρώνει τα ρουσφέτια και την ανικανότητα των πολιτικάντιδων.
Οπότε ποια λύση υπάρχει? Να μη μπαίνουμε στο δημόσιο? Κατα κάποιο τρόπο ναι.Αλλά αν νιώσει ο καθένας στο πετσί του την καρπαζιά που λέγεται ιδιοτικός υπάλληλος τότε θα καταλάβει οτι η μόνη ύση ζωής είναι το δημόσιο. Ίσως όμως αν απαιτήσει ο κόσμος καλύτερες συνθήκες στον ιδιοτικό τομές, μία μεγαλύτερη σιγουριά, μισθό και ασφάλιση, τότε και μόνο τότε το κράτος θα εβγαζε το βάρος του δημοσίου.
Απο την άλλη Είμαστε πάλι Βαλκάνια οτι και να κάνουμε γιατι πάλι τα λεφτά που θα γλιτώσουμε θα πάνε σε μίζες.Σίγουρα. Ακου αύξηση στην τιμή των τσιγάρων. Καλά θα γίνουμε ευρώπη. Αλλα θείο δώσε κανα λεφτό να πάρω τα ευρωπαικά σου τσιγάρα.
Κλίμακα φορολόγισης. Πλέον απο τα 10.500Ε ο ελεύθερος επαγγελματίας θα είναι στο αφορολόγιτο μέχρι τις 6.000Ε. Δηλαδή500Ε το μήνα. Αντε ωραία. Και καταργήσατε και τα Leader τα τσιγάρα (τα ακριβίνατε). Να δώ τώρα που αν εγώ που πέρνω 700Ε το μήνα πως θα τη βγάζω...
Αντε Ελλαδάρα. Έκανες πουτάνα και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Πήρες και τη EUROVISION. ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕURO. Mωρη κουφάλα τι άλλο θές;Έχεις και αρχαίο πνεύμα αθάνατο.Νίκησες και τους τουρκαλάδες...
Και ένα σύνθημα ωραίο.
Δεν έχει σημασία που θα δουλεύεις μια ζωή μεχρι να παιθάνεις. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που θα σε θάψουνε θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: