Τρίτη

Ανοδος και Πτωση

Ακουσα οτι εκλεισε κ μια μεγαλη τραπεζα. Η lehman brothers. Αμερικάνικη. Παλιά. Την είχε παλέψει το 29 με το μεγάλο κράχ μα τώρα λέει δεν άντεξε την κρίση την πιστωτική και πήγε να αγοράσει απο τον κλειδαρά λουκέτα.
Η τιμή του πετρελαίου πέφτει. Κάτω απο 100Ε το βαρέλι. Λένε οτι πλέον θα σταματήσουν τις έρευνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και θα τις συνεχίσουν μόνο όταν ξανανέβει η τιμή. Στο ελλαδιστάν πάντος οι τιμές είναι πάντα ψηλές.Σου λέει ωραία τα κονομάμε.
Βγήκε το νέο Iphone.U phone? ή δεν έχει λεφτά για φον,παναφον βονταφον, κοσμοτέ ΟΤΕ και ποτέ.Για τέτοιες πολυτέλειες είμαστε τώρα?
Πάντως προσωπικά δε με νοιάζει να γίνει κράχ. Να κλείσει και ολόκληρη η βιομηχανία της ελλάδας κτλ.(Άλλωστε δεν έχει βιομηχανία). Και τι θα κάνει ο Νεοέλληνας? Θα πάει να μονάσει στο Βατοπέδι. Εκεί τουλάχιστον έχουνε...
Αλλά θα σταματήσει να αγοράζει τζιπάκια, να κάνει γκλαμουράτη ζωή και να πέρνει δάνεις.Αφού δεν θα δουλεύει και θα είναι όλα κλειστά. Ζιμπάμπουε να γίνουμε καρφί δε μου καίγεται.Άλλωστε τι θα γίνει? Πάλι για μένα μιλάω.Δεν θα πηγαίνω στην δουλειά μιας και θα κλείσει. Αλλά καλύτερα. Γιατι με τα 700Ε, χωρίς ασφάλιση και ατελείωτες ώρες...Καλύτερα χωρις δουλειά...(βεβαια τι θα τρώω.Αλλα τότε τουλάχιστον θα έχω δικαιολογία...)
Αλλά απο την άλλη μπορεί να μην γίνει τίποτε απολα αυτά γιατι θα μας έχει προλάβει να μας καταπιεί μια μαύρη τρύπα απο το CERN...
Αλλα και πάλι...
Τα είπα και ξελάφρωσα.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

ακραίες απόψεις, θυμός...πάντως αντί να γίνουμε τριτοκοσμική χώρα για να γλιτώσουμε από μία δουλειά που ούτε μας ασφαλίζουν είναι προτιμότερο να καταγγείλουμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας

g_0x είπε...

εχεις δει τα τελευταία χρόνια κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό?άλλωστε γιατι σε πειράζει τόσο η πτώση του καπιταλιστικού συστήματος?(αν γινουμε λεμε τωρα τριτοκοσμικη χώρα τότε σημαίνει οτι κατι κακο έγινε σε παγκόσμιο επιπεδο νωρίτερα.στην οικονομια παντα.)

Unknown είπε...

..φυσικά και υφίστανται μηχανισμοί που δυστυχώς υπολειτουργούν. Το να μη τους χρησιμοποιούμε δεν λύνει το πρόβλημα απλά τους θέτουμε σε αχρηστία..Όσο για την πτώση του καπιταλιστικού συστηματος και το όραμα μιας τριτοκοσμικής χώρας με ενοχλεί γιατί δεν είναι λύση είναι παραίτηση, πίσω θα πάμε όχι μπροστά..Άλλωστε πες μου ποιος δεν έχει λίγο΄ως πολύ καπιταλιστικές συνήθειες. Εσύ στην δουλειά σου πώς πας με γουαγουά ή ξυπόλυτος περπατώντας όπως σε λίγες από τις χώρες που έχουν απόμείνει και ασπάζονται τον κομμουνισμό?

g_0x είπε...

ξερεις τετοιες χώρες?Να σου πω για την ιστορια οτι οι χώρες που εφάρμοσαν πραγματικα σοσιαλισμό και κοινωνικό κρατος ήταν οι σκανδιναβικες.