Κυριακή

Chuck palahniuk


Είπα να σας συστήσω τον αγαπημένο μου συγγραφέα.Όχι οτι ξέρω και πολλούς και σίγουρα δεν είμαι βιβλιοφάγος.Απλά τον τύπο τον γούσταρα απο το πρώτο του βιβλίο που διάβασα.
Πολλοί απο σας θα έχετε δεί το Fight Club και σίγουρα κάποιους απο εσάς σας κέρδισε σαν ταινία αφού έγινε απο τις αγαπημένες σας.Αυτό που δεν ξέρατε ή δεν είχατε προσέξει είναι οτι ο συγγραφέας του είναι ο Chuck Palahniuk.Αμερικανός.Δε θα ασχοληθώ με την βιογραφία του. Άλλωστε με ένα πάτημα στο λινκ θα πάτε κατευθείαν εκεί.
Απλά θα σας συνιστούσα να διαβάσετε τα βιβλία του.Τέσσερα κυκλοφορούν στην Ελλάδα απο τις εκδόσεις Οξύ.
Το πρώτο βιβλίο που διάβασα είναι Ο Επιζών. Δέν ήξερα οτι αυτός έγραψε το Fight Club Και το είδα στην μέσα μεριά του εξωφύλλου.Καθώς είδα την ταινία είπα να το αφήσω και να διαβάσω και το Νανούρισμα. Το μόνο που δεν έχω διαβάσει απο τα ελληνικά είναι το ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΙ.
Το στυλάκι του είναι αυτό που με κερδισε.Όχι οτι είναι κανένας τέλειος συγγραφέας, αλλά η όλη ατμόσφαιρα των βιβλίων του έχει κάτι το παράξενο. Έχει μια μυρωδιά της μεσαίας και μικρής κοινωνικής τάξης που συνήθως αναφέρεται ενώ το σκοτεινό γράψιμό του είναι αυτό που σε κάνει να τελειώσεις πολύ γρήγορα το βιβλίο του.Φυσικά δεν λείπει το μυστήριο-παραφυσικό, διάφορες ψυχώσεις και σημεία με λεπτομέριες που δεν ξέραμε.
Προτείνω να ξεκινήσετε με τον επιζών ή με το Fight Club για όσους δεν το έχουνε δει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kalos o chuck, alla tsekare ton J.G. Ballard, "άνθρωποι του μιλλένιουμ"