Πέμπτη

stratos=shit

Θέλω να πιστεύω ότι ο στρατός δεν είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Αν ισχύει το αντίθετο τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και για ακόμα χειρότερα πράγματα.

Πρόσφατα προσπάθησα να μπω με το ποδήλατο μου από την πύλη. Με σταμάτησε ένας εποπ λοχίας και μου λέει ότι απαγορεύεται με πολύ αυστηρό υφάκι. Άρχισα να τσατίζομαι γιατί πρώτον θα αργούσα και δεύτερον δεν ήθελα να αφήσω το ποδήλατο έξω από το στρατόπεδο, επίσης δε μου άρεσε και ο τρόπος του που με αντιμετώπιζε σαν κωλοφανταρο.

Του ζητώ τον λόγο και μου απαντάει ότι έχει εντολή από τον στρατοπεδάρχη να απαγορεύει την είσοδο σε ποδήλατα. Τότε λέω ότι θέλω να δω την εντολή. Ο τύπος έγινε έξω φρενών. Πήρε τηλέφωνο στο διοικητή του και μου είπε να περιμένω στην πύλη. Τότε έρχεται ένας λοχαγός και ρωτάει τι γίνεται εδώ. Του λέει το περιστατικό και ο λοχαγός λέει ότι αν θέλει να με αφήσει. Άλλωστε επισημαίνει πως δεν είναι κάτι κακό. Με ποδήλατο θα μπω. Ο λοχίας όμως, επέμεινε να μην με αφήσει. Τότε έρχεται ο στρατοπεδάρχης. Με συνοπτικές «δημοκρατικότατες» διαδικασίες και χωρίς αυταρχισμό μου λέει: άντε έξω με το ποδήλατο. Του απαντώ πως είναι ακριβό και πως δε θέλω να το κλειδώσω έξω. Αλλά τότε με αφοπλιστικό ύφος και τόνο φωνής που δεν άφηνε περιθώρια για αντιλογία μου απατάει: Ε και τι μου το λες; Αυτό είναι πρόβλημα σου και όχι δικό μου (και με το μυαλό του σίγουρα θα συμπλήρωνε, κωλόψαρο). Τέλος πάντων. Περνώ το ωραίο μου ποδηλατάκι και την κάνω για την πάνω πύλη που με άφησαν ασυζήτητη να μπω. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι όλη αυτήν την ώρα στελέχη με ποδήλατα έμπαιναν και έμπαιναν μέσα και ο λοχίας τους χαιρετούσε κανονικότατα χωρίς να πει τίποτε. Όταν του είπα ότι κάνει διακρίσεις μου είπε να μην μίλα γιατί είμαι φαντάρος και αυτοί στελέχη.

Τώρα η ερώτηση μου είναι η εξής. Θεωρώντας δεδομένη τη φασιστικότατη νοοτροπία του στρατού με τις ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος φαντάρων. Γίνεται τόσος θόρυβος για τα αυτοκίνητα ότι βρομίζουν το περιβάλλον. Αντί λοιπόν αυτός ο θεσμός που και καλά προστατεύει τη χώρα και προωθεί μια καθαρή και αμόλυντη εικόνα, είναι δυνατόν να μην προωθεί την χρήση ποδήλατου; Να αναγκάζει τους φαντάρους να χρησιμοποιούν ρυπογόνα μέσα για να φτάσουν στα στρατόπεδα; Αντί να πει ότι επιτρέπει τα ποδήλατα και ενθαρρύνει την χρήση τους επιτρέποντας να τα παρκάρουμε εντός κάνει ακριβώς το αντίθετο απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν κάποιοι ανεγκέφαλοι τα παιδικά τους απωθημένα και να βγάλουν στους τελευταίους τροχούς αυτής της μηχανής όλα τα συμπλέγματα κατωτερότητας;

Για να τελειώσω εύχομαι στον στρατιώτη που ήταν στην πύλη και έκανε τον καλοθελητή λέγοντας μου, και χωρίς να κερδίζει τίποτε από αυτό, ότι αν φέρουμε όλοι τα ποδήλατα μας μέσα θα γίνει μπάχαλο και αλλά τέτοια για να γλύψει τον λοχία στην πύλη και να φανεί καλός, να πήξει το καλόπαιδο όσο δε πάει. Να τον τεντώσουν μέχρι να φτύσει αίμα γιατί είναι ακόμα πιο μαλάκας από αυτούς που προανέφερα. ..

3 σχόλια:

_ST_ είπε...

Το μόνο που δίνει κουράγιο κατι τετοιες στιγμες ειναι οτι εσυ θα απολυθεις σε λιγοτερο απο χρόνο ενω ο ΕΠΟΠ μετραει ηδη μια ζωη και σημερα!
Οσο για τον "συναδερφο στην πύλη" να πυξλαμουν! Ο χειροτερος εχθρος του φανταρου ειναι ο φανταρος!

Καλο υπολοιπο και μη μασας

g_0x είπε...

σε ευχαριστω πολυ.
στανταρ μια ζωη και σημερα μετραει.απλα αν συναντας τετοια ατομα και εξω στην πραγματικη ζωη τοτε...
ας ελπισουμε οτι δεν ειναι ετσι και ειναι ενα μεμονομενο περιστατικο.

Α το νεο ειναι οτι για εποπ ειδικοδυναμιτε ζητανε πλεον να εχουνε μονο απολυτηριου γυμνασιου...γιατι αραγε?

sollero είπε...

Τι να πώ και γω. Καλοι μαλάκες ήταν και οι τρεις τους. Μην προσπαθείς να βγάλεις άκρη με στρατό θα τρελαθείς, γιάτι όλοι αυτοί που είναι μέσα ζούνε σε ένα δικό τους κόσμο. Υπομονή μεχρι την απόλυση ρε man!