Κυριακή

Εκλογές!!!


Ενα μπλογκ πρεπει να σχολιαζει κατα την αποψη μου και την επικαιροτητα.Ετσι λοιπον θα σχολιασω ενα πραγμα που σκεφτηκα για τις εκλογες.
Μετα απο συζητηση διαπιστωσα μερικα απλα πραγματακια για το τροπο με τον οποιο εκλεγονται οι βουλευτες μας που μας εκπροσωπουνε (και οχι αντιπροσωπευουν οπως θα επρεπε να ειναι κανονικα).
Καταρχας το ερωτημα ειναι γιατι για να μπει καποιος στην βουλη πρεπει να εχει συμπληρωσει το 3% των ψηφων στην επικρατεια(στην τουρκια ειναι 10%). Η απαντηση ειναι ξεκαθαρη. Α)στην τουρκια με το 10% δεν μπορουνε να μπουνε ευκολα οι κουρδοι στην βουλη, και στην ελλαδα οι μουσουλμανοι (σαν ανεξαρτητο κομμα.) Β) για να μπορει λενε μια δημοκρατια να ειναι δυνατη.Δηλαδη με λιγα λογια, ενα κομμα που εκλεγεται να μην εχει αντιρησεις απο τους ανεξαρτητους στην βουλη. Πιο απλα. ΘΑ βγαζουμε οτι νομους θελουμε, θα περναμε οτι νομο θελουμε, και αφου δεν θα υπαρχουνε πολοι ανεξαρτιτοι μεσα στην βουλοι δεν θα βρουμε αντιρησεις...(αυτη ειναι τουλαχιστον η ερμηνια μου).
Ενα αλλο σημαντικο ερωτημα που απαντηθηκε λοιπον ειναι γιατι καποιος που πλειοψηφει στον τοπο οπου δηλωνει να κατεβει σαν βουλευτης δεν μπορει να μπει στην βουλη αν το κομμα του στο οποιο εντασεται δεν παρει το 3%? ή ακομα καλυτερα γιατι να μην έχουμε απλη αναλογικη? Παλι όμως η Κυρια Γιαννακού δεν θα ηθελε στην τροπολογια του νομοσχεδιου για την παιδεια να έχει 20-30 της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας να φερνουνε σοβαρες αντιρρησεις στην βουλη.
Τελικα διαπιστωνω οτι ζουμε σε κοινοβουλευτικη δικτατορια.(απο καιρο το υποψιαζομουνα).Ισως το Αν Οι Εκλογές Άλλαζαν Κάτι Θα Ήταν Παράνομες εχει ενα πολυ μεγαλο νοημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: