Πέμπτη

Τι πρέπει να κάνει ένας νέος άνθρωπος το αμέσως επόμενο διάστημα

Με τις δεδομένες συνθήκες, όπως εγώ έτσι και αρκετοί στην ηλικία μου θα είναι άνεργοι και χωρίς μέλλον και όνειρα. Οπότε θα βάλω λίγο κάτω το τι πρέπει να κάνει κάποιος στη θέση μου. Μάλλον καλύτερα τι θα τον συμφέρει περισσότερο. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος σε όλα αυτά Οπότε δέχομαι διορθώσεις.
Υπάρχουν όμως μερικά δεδομένα που δεν πρέπει να τα παραμελλούμε.
Το παρακάτω μιλάει για μετανάστευση.

1)Καλό είναι να πάει κανείς σε κάποια χώρα που μιλάει την γλώσσα. Αν πχ ξέρεις Γερμανικά πήγαινε γερμανία ή σε κάποια γερμανόφωνη. Αν ξέρεις αγγλικά έχεις μεγαλύτερες επιλογές. Όχι όμως Αγγλία. Η αγγλία δεν είναι στα καλύτερά της. Είναι βασικά στα χειρότερά της. Με μεγάλη ανεργεία και χωρίς μέλλον. Οι εξεγέρσεις του καλοκαιριού μας δείχνουν την κοινωνική αναταραχή που είναι σαν μπαρούτι. Οπότε εγώ δεν θα πήγαινα. Επίσης ένα δημοσίευμα της guardian δείχνει σύντομα επέμβαση στο Ιράν απο την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Οπότε εγώ δε θα πήγαινα.

2)Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ. Τότε ακόμα έχουμε δρόμο για την πτώση της ευρωζώνης. Άρα μία χώρα πχ. Γερμανία, Ολλανδία και άλλες πιο ανεπτυγμένες είναι ένας καλός προορισμός. Προτείνω να αποφύγει κανείς (κυρίως χαζογκόμενες) τηνΙσπανία. Εκεί η ανεργεία και η φτώχεια είναι στα ίδια επίπεδα απο εδώ. Αν θες να ζήσεις όπως εδώ τότε μείνε εδώ. Εκτός αν θες να πας για σεξοτουρισμό στην Ισπανία για τους λατίνους (που νταξ, 90% γι'αυτό παν αλλά δε το παραδέχονται). Επίσης και η Πορτογαλία και η Ιταλία πλέουν στον ίδιο κουβά με τα δικά μας σκατά. Οπότε απέφυγε γενικά Μεσόγειο.

3) Η Ελλάδα την κάνει απο το Ευρώ. Τότε τρεχάτε ποδαράκια μου. Πραγματικά είναι το σενάριο που ναι μεν καταστρέφει την καπιταλιστικ΄γ οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο (και δεν είναι υπερβολή),αλλά αν γίνει αυτό τότε καλύτερα να μην είσαι κοντά στην κατεδάφιση. Χώρες που θα πρότεινα είναι η Αυστραλία (γενικά σε εκείνη την ήπειρο), ο Καναδάς (αν και λίγο επίφοβο) και η Σκανδιναβία. Όχι οτι δε θα επηρεαστούν απο την κρίση που θα προκύψει. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά σε περίπτωση γενικευμένης σείραξης ο Καναδάς γενικά είναι ουδέτερος σε πολεμικές επεμβάσεις. Το ίδιο και η φιλειρηνική σκανδιναβία. Η Αυστραλία είναι αρκετά μακριά και επίσης επηρεάζεται σχεδόν τελευταία απο την αλυσιδοτή αντίδραση κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

4) κάπου εδώ κοντά δεν θα το πρότεινα πάντως. Σε οποιαδήποτε περίπτωση κοντά στο Ισραήλ (ειδικά τώρα που κατεβαίνουν δύο πλοία προς τη Γάζα και μετά απο διπλωματική ήττα του Ισραήλ σε διπλωματικό επίπεδο, αφού αναγνωρίστηκε απο την UNESCO το παλαιστηνιακό κράτος) είναι επικίνδυνα. Ειδικά και αν είσαι ανάμεσα ή κοντά και στη Τουρκία. Ελλάς - Τουρκία συμμαχία. Αλλά όπως είχε βγάλει παλιά η Ελευθεροτυπία σε ένα άρθρο της: Όταν η Ελλάδα δεν αγοράζει αξοπλισμούς τότε έχουμε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Και αυτή τη περίοδο δεν είναι καλό να είσαι σε θερμά επεισόδια, γιατι ίσως γίνεις βραστός.

Οπότε: Το καλύτερο θα ήταν να πάς ψηλά. Σκανδιναβία. Ή σε μία χώρα που δεν μπλέκεται πολύ πολύ στο διεθνές προσκύνιο, έχει ανανεώσημες πηγές ενέργειας, και είναι σχετικά αυτόνομη.

Τώρα φυσικά δε μιλάω για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν καριέρα. Αυτό τελείωσε. Τώρα μιλάμε για επιβίωση και ίσως μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Γιατί φτάσαμε στο επίπεδο ζωής του '50. Ναι, τότε που μετανάστευαν για το αμέρικα χιλιάδες ανθρώπινων ψυχών. Ενώ βλέπεις πως μερικοί ακόμα μιλάνε για ηθική, τάξη και πως ο καλός πάει μπροστά. Είναι αυτά τα τσουτσέκια που οδηγάν Porsche Cayen και ενώ εσύ πεινάς αυτοί σκέφτονται τις επόμενες εξωτικές διακοπές τους. Και για να ρίξω την μπιχτή μου: Εσύ που μου λες οτι δεν αλλάζει τίποτε, Εσύ που λες ειρήνη και οτι η βία δεν είναι λύση, Πόσο ήσυχη έχεις την συννείδησή σου τώρα που το παιδί σου το αποχαιρετάς στο αεροδρόμιο; Εσύ που του έλεγες πάντα μη μιλάς για να βρεις δουλειά. Μην αντιδράς. Μην Μην Μην...Τώρα;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Download captain america 2 : www.captainamerica2thewintersoldier.com/

Unknown είπε...

Ümraniyede 10 yılı aşkın bir süredir sex shop ve erotik shop sektöründe faliyet gösteren firmamızda dünyanın en ileri gelen markalarının seks shop ürünlerini güvenle alabilir ve kullanabilirsiniz
yurtiçi ve sürat kargo ile teslim alırken ödeme yapabilir ve isterseniz kargolarınızı ikamet adresinizden yada seçtiğiniz kargo firmasının size en yakın şubesinden ödemesini yaparak teslim alabilirsiniz.

sourabh gupta είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.