Σάββατο

Περί ειρήνης (και άλλων γυναικών)

Ειρήνη είναι το συνώνυμο της ηρεμίας, της γαλήνης και της μη βίας. Αυτό που ζητάει ο κάθε ένας είναι να έχει μία ζωή όσο μπορεί πιο ήρεμη και ειρηνική. Η ειρήνη στις διαπροσωπικές σχέσεις εξασφαλίζει την ψυχική ηρεμία στο άτομο. Αντίθετα, το μεγαλύτερο ποσοστό ψυχικών-σωματικών νοσημάτων οφείλετε σε μη ειρηνικά, μη γαλήνια και βίαια περιστατικά όπου τραυμάτισαν το άτομο.

Σε μία κοινωνία ταξικά χωρισμένη, βασισμένη στον ανταγωνισμό για την επικράτηση (οικονομικής φύσεως) και στην άκρατο ατομικισμό, είναι λογικό να υπάρχουν τριβές τέτοιες σε μικρές οι μεγάλες κλίμακες, όπου και θα οδηγήσουν σε σύγκρουση, πράγμα βίαιο και μη ειρηνικό.

Για να εξασφαλιστεί η ειρήνη μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον πρέπει να αναθεωρηθούν οι σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα άτομα αυτού του περιβάλλοντος. Πρέπει να ανατραπούν οι κοινωνικές δομές, ούτως ώστε να μπορέσει το άτομο να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του μέσα στην κοινωνία, καθώς και την ίδια την κοινωνία, πλέον σε συλλογικό επίπεδο και όχι σε ατομικό. Όταν καταφέρει να φτάσει το κοινωνικό ιξώδες σε επίπεδα τέτοια που δεν θα εμπεριέχεται η έννοια τριβή τότε θα σταματήσει να αυξάνεται η θερμοκρασία ανάμεσα στα κοινωνικά μόρια.

Η αταξική κοινωνία είναι η μόνη λογική λύση, καθώς εξασφαλίζει αυτήν την έννοια του συνόλου έναντι του ατόμου. Όμως, η πορεία προς μία τέτοια δομή πρέπει να περάσει μέσα απο την αντι-βία. Η δράση των οικονομικοκοινωνικά ανώτερων πρέπει να απαντηθεί με μία αντίδραση των ταξικά υποκείμενων ούτως ώστε να διατηρηθεί η φυσική ισορροπία του συστήματος. Ειδάλλως, το σύστημα ανατρέπεται με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

2 σχόλια:

lin741852 είπε...

burberry bolsas
chanel bolsas
chloe bolsas
porte cles louis vuitton
boucle chanel
dior bolsas
sac dolce gabbana
sac fendi
sac guess
sac guess 2012
sac gucci
tee shirts armani hommes
tee shirts burberry femmes
tee shirts chanel femmes
sac guess
dolce gabbana bolsas
ed hardy bolsas
fendi bolsas
gucci bolsas
guess bolsas
dior tasche
sac a main
tee shirts
ceinture en cuir
jeans
lunettes de soleil
chaussures nike
chaussures puma
chaussures louis vuitton
porte cles chanel
bracelet louis vuitton

akın sürmeneli είπε...

Ümraniyede 10 yılı aşkın bir süredir sex shop ve erotik shop sektöründe faliyet gösteren firmamızda dünyanın en ileri gelen markalarının seks shop ürünlerini güvenle alabilir ve kullanabilirsiniz
yurtiçi ve sürat kargo ile teslim alırken ödeme yapabilir ve isterseniz kargolarınızı ikamet adresinizden yada seçtiğiniz kargo firmasının size en yakın şubesinden ödemesini yaparak teslim alabilirsiniz.