Κυριακή

Δολοφωνική απόπειρα

Κοιτάξτε εδώ. Ζητάς πατάει άτομο στην πορεία σε σημείο ειρηνικό. Σύμφωνα με τα Ελληνικά Indymedia οι ζητάδες και οι Δελτάδες έχουνε τραυματίσει πολύ κόσμο έτσι. Πρέπει να διαδοθεί. Γυναίκα βρίσκεται σε χειρουργείο με τραύμα σοβαρό στο κεφάλι.

http://www.youtube.com/watch?v=_zAroU1wEl0

Σάββατο

Πονόδοντος


Τι ορίζει το χρήμα άραγε; Τι αντιπροσωπεύει; Δηλαδή ποιός ορίζει οτι αυτό που αγοράζω κάνει για παράδειγμα 5Ε και όχι 6;
Κάποτε οι άνθρωποι κατάφεραν να αντικαταστήσουν τις ανταλλαγές με το χρήμα. Έξυπνο και χρήσιμο.
Μετά συνδιάστηκαν με αυτές τις ανταλλαγές και ο κόπος για να παραχθεί το προϊόν προς ανταλλαγή, μετά κάπου μπήκε το κέρδος και η υπεραξία και μετά έγινε το μπάχαλο που ξέρουμε σήμερα.
Όμως αφού είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες κοινοί για τους ανθρώπους, γιατί ένας εργάτης στην Κίνα ή στην Ινδία και το Πακιστάν πληρώνεται για ένα μήνα εργασία λιγότερο απ' ότι ένας εργάτης σε μία μέρα στην Ευρώπη;
Κάποτε το χρήμα συνδέοταν με την δύναμη που είχε μία χώρα σε αντιστοιχία με το χρυσό, κατα κάποιο τρόπο. Πολλοί θα νομίζουν οτι αυτό ισχύει και σήμερα. Όμως κάνουν λάθος. Το χρήμα και η αντιστοιχία του σε χρυσό έχει καταργηθεί. Σήμερα το χρήμα έχει την αξία που αυτό αναγράφει πάνω στο χαρτονόμισμα. Δηλαδή αν ένα χαρτονόμισμα έχει αξία 10Ε τότε η αξία του είναι 10Ε...
Και τι είναι 10Ε ή 10$ ή οτιδήποτε άλλο; Ποιός έχει ορίσει τι είναι; Και γιατί ο εργάτης της Κίνας να μην πέρνει 10Ε για την κάθε ώρα δουλειάς του;
Μετά απο την παραπάνω ιστορία ιδρύθηκαν οι Κεντρικές Τράπεζες. Αυτές έιναι ουσιαστικά, διηκιτικά συμβούλια ιδιοτών (που έχουν στην κατοχή τους τράπεζες κοινές επενδυτικές κλπ). Σε συνδιασμό με οικονομολόγους βγάζουν χρήματα. Δηλαδή τυπώνουν χρήματα. Πόσα χρήματα χρειάζεται ένα κράτος πχ ΗΠΑ σήμερα; Τόσα θα τυποθούν. Όμως δεν τα δίνουν τζάμπα. Τα διοχετεύουν με ένα επιτόκιο Α% σε αυτήν την χώρα. Δηλαδή η χώρα είναι ο δανιστής της Κεντρικής τράπεζας και πρέπει να επιστρέψει πίσω χρήματα με τόκο, σε διάφορες μορφές όπως τίτλοι κλπ. Και φυσικά κάθε παραχαράκτης δεν είναι καλό να υπάρχει γιατί χαλάει την δουλειά της Κ.Τ. αφού βγάζει το ίδιο προϊόν.
Και αν κάποιος είναι μέλος του δ.σ. μίας Κ.Τ.; (Με πολύ απλοϊκή γραφή).
Πιστεύεις ακόμα στο Θεό. Αν ναι τότε αρχίνα να προσκυνάς τα μέλη που πέρνουν αποφάσεις σε μία κεντρική τράπεζα. Αυτοί λογικά μπορούν να κάνουν τα πάντα. Μπορουν να ζήσουν υπεράνω χρημάτων.
Γιατί γίνονται οι πόλεμοι σήμερα; Για τα λεφτά, το πετρέλαιο, τις αρρώστιες, το νερό, τον αέρα, για όλα. Για να έχει κάποιος περισσότερα τέτοια τα οποία σημαίνουν λεφτά. Και θα του δώσει κύρος και δύναμη. Αλλά τα λεφτά έχουν μόνο την αξία που λένε. Και την αξία αυτή την ορίζουν κάποιοι. Αρρώστιες σπέρνονται και θερίζουν. Υποσιτισμός σκοτώνει ανθρώπους για να ζούνε σε αφθονία κάποιοι άλλοι. Γιατί; Για το χρήμα. Που στην τελική δεν έχει καμία αξία, παρα μόνο αυτήν που αναγράφει.

Υ.Γ.(Και μην νομίζει κανεις οτι οι οικονομικές επιστήμες είναι επιστήμες. Μπορεί να προβλέψει κανείς αν ο πρόεδρος μιας κ.τ. ξυπνήσει την επομένη με πονόδοντο; )

Τετάρτη

Φιλανθρωπία

Το θέμα είναι να δώσεις σε κάποιον που πεινάει, απλά ένα κομμάτι ψωμί, ή να του δείξεις πως να το κάνει μόνος του;
Πάλι στα πολιτικά αλλά δε βαριέσαι...
Τι θα πει επίδομα αλληλεγγύης; Τόσα χρόνια γιατί δεν έγινε μία επένδυση στην παιδεία της χώρας;
Αυτή τη στιγμή η οικονομία τη Ελλάδας βασίζεται καθαρά στον τουρισμό και σε τίποτε άλλο. Δεν έχει τίποτε εξαγώγιμο και απο την άλλη ο τουρισμός χτυπιέται δυνατά απο τις γειτονικές χώρες που δεν εχουνε τόσο δυνατό νόμισμα οπότε έχουνε πιο φθηνές υπηρεσίες.
Πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή δεν έχουμε.
Απο εξαγωγή κάτι άλλου δεν...
Θα μπορούσαμε να έχουμε όμως έρευνα. Για παράδειγμα η σκανδιναβικές χώρες είναι πρώτες σε έρευνα και ανάπτυξη στις ανεμογεννήτριες Όταν ο ελληνάρας θα αγοράσει μερικές απο αυτές τότε ένα μέρος των χρημάτων του θα πάει στο πανεπιστήμιο που ανέπτυξε ή τις βελτίωσε, έμμεσα ή άμμεσα...
Και εδώ τι; Ολυμπιακή αγώνες και μετά το ρίξαμε στην ντόπα.
Πρωτάθλημα ευρώπης στο ποδόσφαιρο και πληρώνουμε για να παίξουμε μία ώρα μπάλα. Δεύτερη παγκόσμια θέση στο μπάσκετ και τα προαύλια με τις μπασκέτες είναι κλειδωμένα.
Και αυτό δεν είναι τίποτε. Απλά δείχνει την νοοτροπία που επικρατεί.
Τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν Έρευνα ουσιαστική δεν υπάρχει και αντί στην τελική να ρίξουμε τα βάρη στον ίδιο μας τον εαυτό κοιτάμε να ρίξουμε πάντα τα βάρη στους άλλους. Το ψάρι απο το κεφάλι βρωμάει, αλλά και το σώμα συμμετέχει στην διαδικασία της σαπίλας.
Δε μας φταίει η Αμερική που είναι υπερδύναμη. Κάποιοι εκεί επένδυσαν για να γίνει (καλός ή κακός με τις συνέπειες που έχει αυτό). Εδώ περιμένουμε πάντα τα δάνεια απο το εξωτερικό να τα φάνε οι μεσάζοντες; Και οχι οτι ο λαος ειναι τεμπέλης. Αντίθετα, με έρευνες που έχουνε γίνει δείχνει οτι δουλεύει πολύ περισσότερο απο σχεδόν όλη την ευρώπη και είναι και πιο παραγωγικός. (Αν θυμάμαι καλά μια παλιά Κυριακάτικη το έλεγε). Αλλά προσπαθεί για πενταροδεκάρες για να φάνε οι άλλοι απο αυτό που με τον ιδρώτα του έφτιαξε.
Γι' αυτό δεν είναι παράξενο που στην Αγγλία μας κοροϊδεύουν στις εφημερίδες τους. Δεν είναι μισέλληνες. Εμείς είμαστε μαλάκες. Και φυσικά δεν μας φταίει κανένα ΔΝΤ που θα αρχίσει να μας εποπτεύει. Απλά ας γυρίσουμε να ζητήσουμε πλέον οτι μας ανήκει.