Τετάρτη

Φιλανθρωπία

Το θέμα είναι να δώσεις σε κάποιον που πεινάει, απλά ένα κομμάτι ψωμί, ή να του δείξεις πως να το κάνει μόνος του;
Πάλι στα πολιτικά αλλά δε βαριέσαι...
Τι θα πει επίδομα αλληλεγγύης; Τόσα χρόνια γιατί δεν έγινε μία επένδυση στην παιδεία της χώρας;
Αυτή τη στιγμή η οικονομία τη Ελλάδας βασίζεται καθαρά στον τουρισμό και σε τίποτε άλλο. Δεν έχει τίποτε εξαγώγιμο και απο την άλλη ο τουρισμός χτυπιέται δυνατά απο τις γειτονικές χώρες που δεν εχουνε τόσο δυνατό νόμισμα οπότε έχουνε πιο φθηνές υπηρεσίες.
Πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή δεν έχουμε.
Απο εξαγωγή κάτι άλλου δεν...
Θα μπορούσαμε να έχουμε όμως έρευνα. Για παράδειγμα η σκανδιναβικές χώρες είναι πρώτες σε έρευνα και ανάπτυξη στις ανεμογεννήτριες Όταν ο ελληνάρας θα αγοράσει μερικές απο αυτές τότε ένα μέρος των χρημάτων του θα πάει στο πανεπιστήμιο που ανέπτυξε ή τις βελτίωσε, έμμεσα ή άμμεσα...
Και εδώ τι; Ολυμπιακή αγώνες και μετά το ρίξαμε στην ντόπα.
Πρωτάθλημα ευρώπης στο ποδόσφαιρο και πληρώνουμε για να παίξουμε μία ώρα μπάλα. Δεύτερη παγκόσμια θέση στο μπάσκετ και τα προαύλια με τις μπασκέτες είναι κλειδωμένα.
Και αυτό δεν είναι τίποτε. Απλά δείχνει την νοοτροπία που επικρατεί.
Τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν Έρευνα ουσιαστική δεν υπάρχει και αντί στην τελική να ρίξουμε τα βάρη στον ίδιο μας τον εαυτό κοιτάμε να ρίξουμε πάντα τα βάρη στους άλλους. Το ψάρι απο το κεφάλι βρωμάει, αλλά και το σώμα συμμετέχει στην διαδικασία της σαπίλας.
Δε μας φταίει η Αμερική που είναι υπερδύναμη. Κάποιοι εκεί επένδυσαν για να γίνει (καλός ή κακός με τις συνέπειες που έχει αυτό). Εδώ περιμένουμε πάντα τα δάνεια απο το εξωτερικό να τα φάνε οι μεσάζοντες; Και οχι οτι ο λαος ειναι τεμπέλης. Αντίθετα, με έρευνες που έχουνε γίνει δείχνει οτι δουλεύει πολύ περισσότερο απο σχεδόν όλη την ευρώπη και είναι και πιο παραγωγικός. (Αν θυμάμαι καλά μια παλιά Κυριακάτικη το έλεγε). Αλλά προσπαθεί για πενταροδεκάρες για να φάνε οι άλλοι απο αυτό που με τον ιδρώτα του έφτιαξε.
Γι' αυτό δεν είναι παράξενο που στην Αγγλία μας κοροϊδεύουν στις εφημερίδες τους. Δεν είναι μισέλληνες. Εμείς είμαστε μαλάκες. Και φυσικά δεν μας φταίει κανένα ΔΝΤ που θα αρχίσει να μας εποπτεύει. Απλά ας γυρίσουμε να ζητήσουμε πλέον οτι μας ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: