Πέμπτη

Και ξαφνικά ανακαλύψαμε το χορό!!!


Μου κάνει πολύ εντύπωση τώρα τελευταία.Ακούω στο ράδιο για μαθήματα χορού.Γνωστές μου αρχίσανε το μπαλέτο ή το μοντέρνο χορό.Μαγαζιά με είδη γύρο απο το χόμπι αυτό έχουνε ξεφυτρώσει.Προσπαθώ να καταλάβω την υστερία που τις έχει πιάσει όλες με το να κουνάνε το κωλαράκι τους.Μήπως είναι επειδή θέλουνε να κάνουνε γλουτούς που να κοιτάνε στον ουρανό;Μπα.Αλλού είναι η μόδα.
Γιατί περι μόδας τελικά πρόκειται που ίσως σβήσει σιγά σιγά.Νομίζω οτι φταίει η τηλεόραση.Και όσο και να μην παραδέχονται όλοι οτι βλέπουνε, το so you think you can dance και άλλα τέτοια ταλεντίστικα σόου όλοι, ή σχεδόν όλοι έχουνε δει.
Πριν απο κανα δύο χρόνια ήταν το χιπ χοπ.Σιγα σιγά όλο και πιο πολλά πιτσιρίκια με θεόρατα παντελόνια και καπέλα έβγαιναν στος δρόμους.Ο νίβο έκανε μεγάλα σουξέ με την παρέα του και τα γκομενάκια αν τους ρώταγες τι ακούνε έλεγαν χιπ χοπ.Και μετά ελληνικά.Αφου αυτά πέρασαν κάπως απο τη μόδα γιατί ήρθε το RnB.Και έτσι φτάσαμε στο χωρό.Μετά ποιος ξέρει τι.
Πάντως ο μιμιτισμός απο τα είδωλα που μας "επιβάλει" το κούτί καλά κρατεί. Υποψιάζομαι πως μετά θα είναι της μόδας κάτι σαν Χtreme sports.Κάτι θα κάνει η τηλεόραση πάλι.Κάποια εκπομπή θα βγάλη και θα γίνει κάτι τέτοιο της μόδας.
Φυσικά δεν είναι μόνο η τηλεόραση.Αν θυμάστε το καγκουριλίκι με τα νεον στο πάτω του αμαξιού και τα γούφερ να βαράνε, ήταν αποτέλεσμα του Need for speed.Στο παιχνίδι αυτό μπορείς να φτιάξεις το αμαξάκι σου και να το κάνεις τέρας και απο ιπποδύναμη και απο εμφάνιση.Βέβαια προηγήθηκαν και κάποια έντυπα.Καγκουροπεριοδικά στα ελληνικά.
Βλέπουμε.Ας είμαστε καλά και ας κάνουμε χόμπι που έστω μας τα πρότεινε το κουτί...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...έχεις δίκιο. Τώρα τελευταία όλο και περισσότερες ασχολούνται με το άθλημα. Χωρίς να ξέρουν τι είναι χορός, χωρίς να είναι διατεθειμένες να κάνουν τις θυσίες που απαιτεί η συγκεκριμένη τέχνη που η βάση της είναι το κλασικό μπαλέτο και απορώ πραγματικά αν τους πεις ποια είναι η μαργκώ φοντέιν, ο μπαρισνικωφ, ο νουρέγιεφ θα αναρωτηθούν αν χόρευαν στα μπουζούκια ή περάσαν από τηλεοπτικές ακροάσεις. Ασχολούμουν 12 ολόκληρα χρόνια και ξέρω τι είναι να δουλεύεις για την τέχνη. Τωρα κάνω λάτιν συνειδητά για την πλάκα..όμως πέρασαν τόσα χρόνια που τα πόδια μάτωναν..για μένα όλα αυτά τα κουδούνια που χτυπιούνται ψάχνουν γκομενάκια...απλά