Πέμπτη

Μπάλα είναι

Μία πρόταση έχω να κάνω για το ποδόσφαιρο. Όλα ξεκίνησαν όταν μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου (βλέπε Πλατινί) έβαλαν το στοίχημα μέσα στο ποδόσφαιρο. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και νομίζεις οτι βλέπεις μπάλα ενώ στην πραγματικότητα (χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, εκεί που δεν θέλουμε να δούμε οτι υπάρχουν) βλέπεις απλά μία πίτσα στον φούρνο να ψήνεται. Μετά απο 90 λεπτά η πίτσα σου θα είναι ψημαίνει και κάποιοι θα φαν τα μεγαλύτερα κομμάτια ενώ εσύ απλά τα έβλεπες να ψήνονται.

Έτσι, όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες γιατί να μην εφαρμόσουμε τον νόμο της ανοχής αντί για της πάταξης; Δηλαδή, αντί να κλείνεις τον Μπέο μέσα και έχεις τον μπούλη τον Μαρινάκη αντί να είναι μέσα, να είναι έξω και να τρώει γύρους μαζί με τον Πατέρα και άλλους μεγαλοπαράγοντες σαν τον ήρωα "αντιεξουσιαστή" Ψωμιάδη, γιατί να μην νομιμοποιήσεις τα στημένα; Γιατί να μην έχεις νόμιμα την μπάλα σου διεφθαρμένη; Ας τα στήνουν και ας το ξέρει ο κόσμος οτι έτσι γίνεται.

Σιγά σιγά, ο κόσμος δεν θα βλέπει μπάλα, γιατί απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς για ένα προδιαγεγραμμένο ματς. Δεν θα έχεις παθιασμένους μαλάκες στις κερκίδες να μαχαιρώνονται μεταξύ τους, δεν θα δίνει το κράτος τόσα λεφτά για γήπεδα που θα στήνονται αγώνες. Θα στραφεί ο λαός σε άλλα πιο υγιεί αθλήματα όπως ο στίβος ή το ξεχασμένο μπάσκετ, η κολύμβηση και το ποδήλατο με την ενεργή συμμετοχή κιόλας των ενδιαφερόμενων. Έτσι τα λαμόγια θα ξεφτίσουν μαζί με το χορτάρι του γηπέδου τους που θα έχει κιτρινίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: