Πέμπτη

ΕΚλεισε το Pirate Bay?


Eχει κλείσει το Pirate Bay? Το μεγαλύτερο τorrent site ever? Προσπάθησα να μπω και δεν ανοίγει? Ας ελπίσουμε οτι δεν είναι τίποτε τέτοιο και απλα δεν είναι αφικτή η σύνδεση στο server του.

Perfect Day

Cat Stevens - Wild World

Τρίτη

Cidade dos Homens


Μόλις που τελείωσα την ταινία Περι ταινίας πρόκειται. Και μάλιστα πολύ καλής. Η αγγλική μετάφραση είναι City of Men. Ελληνικά: Η Πόλη των Ανθρώπων. Αν θυμίζει κάτι ο τίτλος? Μήπως την πόλη του θεού? Απολύτως σωστό. Παραγωγός εδώ είναι ο σκηνοθέτης της πόλης του θεού Fernando Mairelles.
η πόλη του Θεού ήταν πιασάρικη σαν ταινία, αυτή είναι πιο ρεαλιστική. Δεν θα πω οτι με ενθουσίασε το ίδιο. Ίσως αν την έβλεπα πριν την πόλη του θεού τότε να έλεγα το ίδιο για την πρώτη.
Η ιστορία πιο ρεαλιστική και πιο προσγειωμένη. Πάλι μέσα στις φαβέλες του Ριο στην Βραζιλία, δύο παιδιά στην ενηλικίωση έρχονται αντιμέτωπα με το παρελθόν των πατεράδων τους που δεν γνώριζαν. Απλή ιστορία, όχι για τον δικό μας, γυάλινο κόσμο. Ίσως καθημερινή γι' αυτούς που μέσα στην φτώχεια και την ανέχεια, ψάχνουν μία χαραμάδα για να ξεφύγουν. Συμμορίες, συμπλοκές, δράμα, χωρισμούς και θάνατο μα πάνω απ' όλα φιλία. Όλα τα έχει η ταινία όχι όμως σε τέτοια υπερβολή όπως η πόλη του θεού.
Για περισσότερα εδώ.

Pearl Jam European Tour 2009


Ανακοινώθηκε η περιοδία των Pearl Jam, απο τις αγαπημένες μου μπαντες, για την Ευρώπη. Φυσικα δεν περιέχει την Ελλάδα. Είναι πολύ μικρή και διαρκεί μόνο 5 μέρες. Οι πόλεις είναι οι εξής:
13 Aug - Rotterdam - Ahoy
15 Aug - Berlin - Wulheide
17 Aug - Manchester - MEN Arena
18 Aug - London - 02 Arena

Όποιος προλαβε τον κύριο είδε. Τώρα βέβαια αν έχετε κανονισει ή κανονίζετε κανένα ταξιδάκαι εξωτερικό δεν θα ήταν άσχημε ιδέα να τους δείτε. Απλά τα ΣΠΑΝΕ.

Δευτέρα

Εκκλησία Α.Ε.

To παπαδαριό ετοιμάζει εταιρεία με όνομα Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος!!!! Άντε και στην υγειά σου ψαροκώστενα. Αλήθεια ελληνάκο. Γιατί δεν ανοίγεις και σύ μια εταιρεία διαχείρησεις των οικονομικών σου? Ποιόν οικονομικών σου? Α, ναι σωστά. Μου 'χες πει οτι στα φάγανε οι τράπεζες και οι φόροι.
Και η χρηματοδότηση? Θα χρηματοδοτείται και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ας ελπίσουμε οτι θα είναι ένα πρώτο βήμα για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Αν και νομίζω οτι είναι απλά μία ακόμα κοροϊδία στη μάπα σου Ελληναρά μου. (ξέρεις εσύ που είσαι περίφανος για την καταγωγή σου γιατι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι....μπλα...μπλα...μπλα...μπλα...)

Σάββατο

Η μεταλαβιά


Έχετε σκεφτεί ποτέ πριν πάτε να βάλετε το κουτάλι της μεταλαβιάς στο στόμα αφού έχετε κάνει τόσο καιρό υπομονή για να μεταλάβεται και νηστεία, το ποιος το έχει βάλει στο στόμα του πιο πρίν? Δηλαδή, μαλώνετε τα παιδιά σας να μην πίνουν ο ένας από το μπουκάλι του άλλου στο σχολείο, και τα πάτε στην εκκλησία να μεταλάβουν αφού έχει περάσει από το ίδιο κουταλάκι ένα γηροκομείο ολόκληρο? Τι έχει να πει το υγειονομικό γι' αυτό το έθιμο? Πόσο επιστημονική είναι η εξήγηση οτι το κουτάλι καθαρίζεται επειδή η μεταλαβιά είναι ένα "θείο" πράγμα και ότι κανείς δεν έχει κολλήσει κάτι? Την επόμενη φορά που θα πάτε να μεταλάβετε σκεφτείτε το. Είναι ίδιο με το να τρως από το ίδιο κουτάλι που το έχουνε βάλει στο στόμα τους τόσος κόσμος πριν από εσάς, από το ίδιο πιάτο, κάθε ηλικίας άτομα, που δεν τα ξέρετε καν Και με αμφίβολη καθαριότητα από τον παπά. Εμένα προσωπικά με βρίσκει τελείως αντίθετο.
(ουλίτιδα, τερηδόνα, ηπατίτιδα, μικρόβια κάθε λογής, φυματίωση, κτλ κτλ κτλ)...

Τετάρτη

Μετανοειτεε ρεεε



Listen, Jesus, to the warning I give.
Please remember that I want us to live.
But it's sad to see our chances weakening with every hour.
All your followers are blind.
Too much heaven on their minds.
It was beautiful, but now it's sour.
Yes it's all gone sour.

Δευτέρα

ΙΗΣΟΥΣ απο την (Κ)ΝΑΖΑΡΕΤ


Μέρες που είναι λέω να ασχοληθώ λίγο με τον πανάγαθο και να ξεδιπλώσω τις υπερβλάσφιμες σκέψεις μου. Γιατί άλλωστε ποιός είμαι ΕΓΩ που θα πιάσω αυτόν τον θεάνθρωπο στο στώμα μου άλλωστε.
Ο χριστός που λέτε ήταν ο πρώτος Κνίτης. Ξέρετε οι Κνίτες (νεολαία του ΚΚΕ) είναι αυτοί που στις πορείες φωνάζουν για τα πάντα αλλά ποτέ δεν προκαλούν. Και αν τύχει και πιάσουν κανέναν απο δαύτους, τότε, το κόμμα τον ξελασπώνει.
Έτσι και ο πανάγαθος, πριν απο μερικές χιλιάδες χρόνια ήρθε στη γη να φέρει το μήνυμα του ΚΚΕ, για ισότητα, αδελφότητα κτλ κτλ. Αλλά ο άτιμος είχε την καβάτζα. Ήταν και θεός ο κερατάς. Ήξερε πως όποτε ήθελε σηκώνοταν απο το σταυρό και την έκανε πάλι στον πατερούλη του, ενώ τα κουφάρια των κακών αμαρτολών, στους διπλανούς σταυρούς τα άφησε να σαπίσουν και να βρωμάνε, γιαυτό δεν πατάει κανείς σήμερα στον γολγοθά.
Σήμερα, κι εσύ πολίτη που θες να μοιάσεις στον πατήρ ημών ο εν τοις ουρανοίς, τραβάς το δικό σου γολγοθά με σταυρό αρκετές φορές ποιο μεγάλο. Βλέπε φόροι, δόσεις, δάνεια, ασφάλιση, απολύσεις, κρίση, καυσαέριο, κλίμα, κίνηση, φανάρια κόρνες και όλα τα αξεσουάρ του εξ αποδώ. Έχαψες το παραμύθο οτι αν τα υπομείνεις όοοοοόλα αυτά θα πάς στον παράδεισο. Δηλαδή, ότι σου λέει και ο Κωστάκης ο Καραμανλής: φάτε το αγγούρι τώρα, και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Έλα όμως που ο κωστάκης όταν βαρεθεί πολύ και κουραστεί περισσότερο απότι τώρα έχει την καβάτζα κι αυτός, να πάει να γίνει καθηγητής (πανεπιστημίου). Ξέρεις, οι καθηγητές πανεπιστημίου δεν κουράζονται πολύ γιατί διδάσκουν λίγες ώρες και έχουν και μπόνους απο καμιά έρευνα. Και αυτός σαν τον Ιησού, που αναλήφθηκε στους ουρανούς, στην αιώνια βασιλεία, που δεν αφήνει να υπάρξει δημοκρατία, και τους κακούς κουκουλοφόρους τους καίει στα καζάνια της κόλασης γιατί τόλμησαν να αμφισβητήσουν την παντοκρατορία του, όπως και ο κωστάκης, που όποιος τολμήσει να αμφισβητίσει (έντονα) μία τράπεζα που κλέβει τον κοσμάκι, τον πάει στα τάρταρα των φυλακών.
Έτσι έχει η ιστορία. Αντε και καλή ανάσταση!!!

Πόσο κοστιζει ένας Ιταλος και ποσο ενας Σομαλος?



31 Μαρτιου 2009

Λιβύη — Περίπου 300 κυρίως αφρικανοί λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν όταν τα πλοιάρια στα οποία επέβαιναν για να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές ναυάγησαν ανοικτά της Λιβύης, ανέφεραν αξιωματούχοι στη λιβυκή πρωτεύουσα.

6 Απριλιου 2009

Στους 291 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον σεισμό που «ταρακούνησε» την L'Aquila τη Δευτέρα (6/4). Ο πρόεδρος της πόλης ανακοίνωσε πως τα σωστικά συνεργεία θα συνεχίσουν την αναζήτηση ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών τους τα οποία έπεσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.



Πρωτοσέλιδα, Ρεπορτάζ, Αρθρα , απευθειας συνδεσεις με Ιταλια, εκπομπες που μιλανε για στο σεισμο κτλ.. Ποσοι απο μας δώσαμε σημασια στην πρώτη ειδηση για το ναυαγιο? Αν εμείς δωσαμε, τα ΜΜΕ δώσαν? Τι ειναι αυτο που μας κανει να επιλέγουμε? Τελικα η ζωη έχει αξια?
Προσφατα δικαστικαν καποιοι αμερικάνοι στρατιωτες για εγκληματα αθωων στο Ιρακ. Το δικαστηριο εδωσε αποζημιωσεις οι οποιες ηταν 2000 δολ για κάθε Ιρακινο.Αντιθέτως το δικαστηριο αποζημιωσε τα θυματα της 11ης Σεπτεμβριου με 1,8 εκ $ ανα Αμερικανο.
Συμπέρασμα? 1 Αμερικάνος = 900 Ιρακινοι
Αδικο?
Αδικο απαντας.. αλλα και εμεις δεν ειμαστε αδικοι εδω στην Ελλάδα που δεν μας καιγεται καρφι για τους 300 Αφρικανους που πνιγήκαν αλλα αφιερώνουμε ώρες και ωρες για να μάθουμε τι έγινε στην Ιταλία?
Υπαρχει ολοκληρη επιστημη απο πίσω που προσπαθει να κοστολογίσει μια ανθρωπινη ζωη. Ενα παραδειγμα εφαρμογης αυτης της επιστήμης ειναι οι Ασφαλιστικές Εταιριες. Οπως λεει και παρακάτω ο Stephen Colbert
"Στη πραγματικοτητα υπαρχει τροπος να υπολογισουμε την αξια της ανθρωπινης ζωής, εμπειρογνωμονες της κυβέρνησης, το υπολογιζουν απο στοιχεια του εισοδήματος και απο της πιθανοτητες επιβιωσης σε περίπτωση ασθένειας με βαση αυτο υπολογιζουν αν αξιζει να ληφθουν μετρα για την διασωση ανθρωπινων ζωών"



The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
The Word - Priceless
colbertnation.com
Colbert Report Full EpisodesPolitical HumorNASA Name Contest


Ζουμε σε ένα συστημα καπιταλιστικο οπου βασίζεται στη κατανάλωση. Τα παντα γυρω μας εχουν αξια.

Τελικα μικροαστε η ανθρωπινη ζωη σου δεν είναι ανεκτιμητη..

MANIΦΕΣΤΟ --2--!!!!


μόλις το τέλειωσα. Απλά πιστεύω οτι πρέπει να το αγοράσετε Δε ξέρω γιατί Δεν ασχολούμαι με τα κόμικ μα αυτό το έχω λατρέψει. Άπειρο γέλιο και γενικά πολύ μέσα στα πράγματα. Δεν είναι ούτε επιστημονική φαντασία ούτε ψαγμένο κουλτουριάρικο ούτε τίποτε. Απλά λέει τα πράγματα της νεολαίας όπως έχουν μέσα απο τις ιστορίες του Βίκτορα.
Ο Βίκτορας είναι ένας νεαρός κομίστας που λογικά είναι το άλτερ εγκο του Ηλία Κυριαζή. Του τυπού που σχεδιάζει αυτό το κόμικ. Μέσα απο ξεκαρδιστικές περιπέτιες και ατάκες αντικατοπτρίζεται όλη η μετασπουδαστική ηλικία. Τώρα άλλο να το λέω άλλο να το διαβάζεις. Τέλος πάντων Δεν μπορώ να γράψω και περισσότερα. Γιατί ποιος πάει και για δουλειά αύριο...

Τετάρτη

Αξίζει να το δεις.

Εδώ στερήθηκες μια ώρα χωρις φώτα. Δε μπορείς να δεις ένα βιντεάκι δέκα λεπτών.?.?.?.?

Linha de Passe


Όνειρα. Ότι μένει εκεί που η ζωή απλά περνάει. Στις φτωχογειτονιές της Βραζιλίας. Θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε αλλού. Ένας πατέρας που δεν υπάρχει. Μία μάνα που τα βγάζει ίσα ίσα πέρα. Και όνειρα. Όχι για πλούτη και μεγαλεία. Όνειρα για μία ζωή με αξιοπρέπεια. Χαμένη, από τη στιγμή που είδαν το φως της μέρας γιατί έτυχε να γεννηθούν εκεί. Δουλειές του κώλου. Και μία ουρά ανθρώπων σαν ποτάμι για μερικές θέσεις σκουπιδιάριδων. Η θρησκεία και η αλητεία να είναι οι δύο μόνο προφανείς λύσεις.
Σ' αυτήν την ταινεία σε αντίθεση με την πόλη του θεού, δεν υπάρχει βία. Δεν υπάρχει βία να φαίνεται. Αλλά η μυρωδιά της είναι απλωμένη σε κάθε σκηνή της. Νομίζω πως αυτή η ταινία είναι η μεταφορά της ζωής στην οθόνη. Η ζωή στην σημερινή εκδοχή της. Μέσα στην ανέχεια και την φτώχεια. Την ανεργία και τα όνειρα.

Δευτέρα

Εργασιακό στρες!!!!!!!!

Απλά τα σπαει!!!
http://www.multimedia.cz/pf2008/index_en.html

Σάββατο

Ασύμφορη ζωή


Την ιστορία την ξέρετε. Ο καφετζής του ισογείου αντικαταστάθηκε από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης καφέ. Αυτός τότε έχασε την δουλειά του και έμεινε στο δρόμο. Μία μέρα αποφάσισε να πάρει εκδίκηση από το μηχάνημα και πήγε με ένα τσεκούρι να το πετσοκόψει. Τότε τον χτύπησε το ρεύμα και έμεινε στον τόπο.
Οι μηχανές υποτίθεται ότι δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται για να βελτιώσουν την ζωή του ανθρώπου. Υποτίθεται ότι κάνουν την ζωή του πιο ξεκούραστη και του αφήνουν περισσότερο χρόνο. Όμως στην σημερινή κοινωνία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι άνθρωποι αντικαθιστώνται από τις μηχανές, που αυτές κάνουν και πιο γρήγορα και σχεδόν τόσο καλά την ίδια δουλειά. Ίσως την κάνουν ακόμα καλύτερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στον αριθμό που παράγουν με τα λάθη που κάνουν, το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τον άνθρωπο, οπότε μιλάμε για μικρότερη απώλεια. Και όπως είναι αναμενόμενο, σε μία κοινωνία που έχει σκοπό την μεγέθυνση του κεφαλαίου και του πλούτου, ο άνθρωπος μένει χωρίς δουλειά, και είναι ότι έχουμε αποδεχθεί.
Έχουμε αποδεχθεί ακόμα ότι η ζωή μας είναι αναλώσιμη. Ότι έχουμε δημιουργήσει για να μας υπηρετεί και να μας κάνει την ζωή μας καλύτερη, έχει μία μεγάλη πιθανότητα να μας σκοτώσει. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για να μας μεταφέρει πιο γρήγορα στον προορισμό μας. Όμως, πάλι λόγω των κερδών και της διόγκωσης του κεφαλαίου αυτό δεν παράγεται τόσο ασφαλές όσο θα έπρεπε. Γιατί? Γιατί απλά μετά θα ήταν ασύμφορο να κατασκευαστεί. Δηλαδή είναι πιο συμφέρον να χάνονται ανθρώπινες ζωές, παρά να έχεις λιγότερο κέρδος από την κατασκευή του αυτοκινήτου. Ακόμα ένα παράδειγμα. Τα σπίτια που ζούμε. Αντισεισμικά δεν είναι. Όσο και να βελτιώθηκε η νομοθεσία, η μελέτη εγγυάται ένα συντελεστή σεισμικής δόνησης. Όχι παραπάνω. Γιατί? Γιατί υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα, λένε, να εμφανιστεί μέγεθος σεισμού μεγαλύτερο, οπότε αυτό καθιστά ασύμφορη την κατασκευή. Οπότε Ας πεθάνουν μερικοί. Δεν χάθηκε ο κόσμος.
Έτσι αναλώσιμοι έχουμε γίνει και στις δουλειές μας. Κάθε μέρα για το κέρδος και για το καλό της επιχείρησης ίσως χάσουμε την δουλειά μας. Αντί να ζούμε με ανέσεις βλέπουμε όλο και περισσότερος κόσμος να ζει στην ανέχεια και απλά να επιβιώνει αντί να ζει. Και το σημαντικότερο είναι ότι η τεχνολογία υπάρχει. Υπάρχουν τα πράγματα που θα μας κάνουν καλύτερη τη ζωή. Όπως τα φάρμακα για διάφορες ασθένειες (όπως ίσως και το DCA για τον καρκίνο) που απλά είναι ασύμφορο να βγουν στην αγορά. Ίσως τελικά να ζεις σε ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα που έχει πλάσει η κοινωνία μας, και τώρα πλάθει αυτό την κοινωνία μας, είναι ασύμφορο.

Πέμπτη

Αν έχεις ΝΟVA πρόσεχε!!!


Αν εσύ ή καποιος δικός σου (ο πατέρας σου... ας πούμε ;) έχει ΝΟΒΑ και μοιράζει το σήμα ή κλέβει σήμα ή κάνει κάτι παράνομο πέρα απο τους όρους του συμβολαίου τότε ίσως βρεθεί απέναντι απο τη δικαιοσύνη. Να προσέχετε γιατι η δίοξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει βγει στους δρόμους και δίνει χαρτάκια!!!
Διάβασε εδώ απο το In.gr.

Τετάρτη

Ο ήλιος και η εποχή των παγετώνων


Ο άνθρωπος επηρεάζει ως ένα βαθμό το κλίμα της γής αλλά ο Ήλιος το επηρεάζει σε ακόμα μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με μερικούς επιστήμονες όπως ο David Hathaway, είμαστε στην αρχή μίας εποχής, που την ονομάζουν Solar Minimum. Αυτό σημαίνει ότι η δραστηριότητα στην επιφάνεια του ηλίου, όπου παρατηρούνται σημεία. Αυτά είναι κηλίδες στο μέγεθος ενός πλανήτη και διαρκούνε για μερικές μέρες. Κάθε 11 χρόνια παρατηρείται ένας κύκλος δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζεται από solar minimums και solar maximums. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτόν τον κύκλο, θα έχουμε μοιρασμένη μία περίοδο με έντονη δραστηριότητα και μία περίοδο με ελάχιστη εώς καθόλου δραστηριότητα.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η δραστηριότητα στην επιφάνεια του ηλίου επηρεάζει το κλίμα της γης.

Αν και δεν υπάρχει άμεσος επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος σύνδεσης της δραστηριότητας στην επιφάνεια του ηλίου και στο κλίμα της Γης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν παρατηρήθηκε στο διάστημα από το 1645 έως το 1715 καμία δραστηριότητα στην επιφάνεια του ηλίου με κηλίδες. Τότε εκείνη η εποχή ονομάζεται μικρή εποχή των παγετώνων, και χαρακτηρίζεται από μεγάλες περιόδους με κρύο κατά τους χειμώνες. Ονομάζεται Maunder Minimum. Και αν παρατηρήσει κανείς το σχήμα θα δει ότι είμαστε στην εποχή με τα μέγιστα, όπου και παρατηρείται μία αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τον David Hathaway ερχόμαστε βέβαια σε μία νέα εποχή με ηλιακά ελάχιστη δραστηριότητα ήδη από το καλοκαίρι του 2008. Οπότε πρέπει να περιμένουμε μία περίοδο όπου θα οι χειμώνες θα είναι πιο έντονοι. Εκτός αν μπούμε σε μία νέα «μικρή εποχή των παγετώνων».

Κάνετε κλικ πάνω στους υπερσύνδεσμους για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το φαινόμενο καθώς επίσης και τους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.windows.ucar.edu/tour/link=/sun/activity/solar_variation.html&edu=high

http://www.windows.ucar.edu/tour/link=/sun/activity/sunspot_cycle.html&edu=high

http://www.spaceweather.com/glossary/sunspotnumber.html