Πέμπτη

(RED)


Όλο και περισσότερα προϊόντα βλέπω για την καμπάνια RED. Τι είναι η RED? Μια καμπάνια κατά την οποία ο καταναλωτής αγοράζει κάποια προϊόντα με την ένδειξη (RED) και είναι σε κόκκινο (συνήθως) χρώμα. Στην τιμή αυτών των προϊόντων που ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει, κάποιο ποσό, μικρό, θα πάει σε χώρες του τρίτου κόσμου, σε φιλανθρωπίες και σε άλλες τέτοιες αγαθοεργίες. Καλό ή κακό? Εντάξει, από τη μία καλό γιατί ας πούμε με κάποια στενομυαλιά ότι κάπως βοηθάμε σαν γουρούνια καταναλωτές του δυτικού πολιτισμού. Κακό? Γιατί, προσωπικά, είμαι κατά της φιλανθρωπίας από την άποψη ότι με αυτήν δεν βοηθάς αλλά κάνεις κάποιον εξαρτημένο. Καλύτερα τα λεφτά κάθε φιλανθρωπίας να μαζεύονταν και να δημιουργούταν ένα εργοστάσιο που θα παρήγαγε προϊόντα και στο οποίο για παράδειγμα θα δούλευαν μόνο αυτόχθονες από διάφορα χωριά φτωχά της κεντρικής Αφρικής, ή ακόμα καλύτερα να γινόταν ένα δίκτυο υδροδότησης σε μια πόλη με πρόβλημα λειψυδρίας, παρά στο πάρτα τα λεφτά σε ρουχάκια και φαγάκια που είναι κάτι το προσωρινό και ουσιαστικά δεν λύνει αλλά παρατείνει το πρόβλημα. Δεύτερον είναι κοροϊδία, πάλι προσωπική μου άποψη, εταιρείες όπως η Apple, Converse, κτλ. να ζητάνε από τον καταναλωτή να αγοράσει κάποια προϊόντα τα οποία θα βοηθήσουνε και να πληρώσει ο καταναλωτής το βάρος της βοήθειας αντί γι΄ αυτές τις εταιρείες, και που συνήθως τα συγκεκριμένα έχουνε και τιμή πιο ακριβή από τα άλλα….

Άντε όλοι μαζί (να ψωνισουμε και) να διαγράψουμε το χρέος του Τρίτου κόσμου…

Ενα πραγμα που δεν καταλαβαινω


σε σχεση με το πετρελαιο. Και αν μπορει κάποιος ας μου το εξηγησει. Αν απο το 1970 την δεκαετια αυτήν λενε οτι τελειώνει γιατι δεν εχει τελειωσει ακόμα?και ενταξει.δεν ειναι ανεξαντλητο, αλλα βαρεθηκα να ακουω οτι τελειωνει και τελειωνει.ας τελειώσει να ησυχασουμε. Και επίσης. Γιατι η τιμή του ανεβαίνει? ποιος ο λόγος. Αν απο την εδεκαετία του 70 ήξεραν οτι θα τελείωνε γιατι τώρα πάει σε τιμές σοκ που δεν τις αντέχουνε οι απλοί οικονομικά άνθρωποι? και μετα το Dubai και τα Αραβικα Εμιράτα χτύζουν νησακια για τουρισμό και χιονοδρομικά μέσα στην έρημο...Φτου σας ρε.Και σας φταίνε οι Εβραίοι και καλα που έχουνε καταλάβει τον κόσμο?Αρχίδια μύδια. Αυτό έχω να πω με το ταπεινό μου μυαλό, γιατι μπορεί οι αμερικάνοι να είναι λακιδες, αλλα και οι αραβες αχώνευτοι μου έχουνε γίνει.

Κυριακή

περιπτώσεις ζωής


Δευτέρα πρωί. Κάποιος θα ξυπνήσει. 9 – 10 το πρωί. Θα ξυριστεί. Θα βάλει το ακριβό after shave, θα βάλει το γνωστής μάρκας πουλόβερ, από κάτω το καλό πουκάμισο και θα οδηγήσει το καλό του το αμάξι. Θα περάσει μια βόλτα από το γραφείο, εκεί θα βρεί τον μπαμπά, θα του δώσει λίγο παραδάκι, και από εκεί θα ξεκινήσει για τον καφέ στην παραλία με την γνωστή παρέα. Στο αμάξι θα ακούγεται ωραία μουσική από το Mp3 που με τα όλο ηχοσύστημα κόστισε ένα μηνιάτικο. Οι κουβέντες που θα ακουστούν θα είναι για ρούχα, κοσμήματα, μερικές φορές για μετοχές, αυτοκίνητα και διακοπές.

Δευτέρα ξημερώματα. Κάποιος θα ξυπνήσει λίγο πριν χαράξει. Θα ντυθεί με το λερωμένο μπουφάν με την επένδυση από βαμβάκι που φαίνεται στο χέρι γιατί έχει σκιστεί. Αξύριστος και με την τσίμπλα στο μάτι θα ετοιμάσει έναν ελληνικό καφέ θα τον πιεί, θα καβαλίσει το μηχανάκι, στρογκυλοφάναρο Honda που κοντεύει να κλίσει ηλικία όσο περίπου και ο γιός του, και θα πάρει τον δρόμο που μόλις που έχει σταματήσει να βρέχει και θα πάει προς την οικοδομή, εργοστάσιο, ή οπουδήποτε θα βγάλει τα 700Ε που θα του φτάσουν για τις πρώτες 15 μέρες μετά την πληρωμή. Μετά έχει ο θεός.

Δευτέρα ξημερώματα. Υπάρχουν και αυτοί που δεν θα κάνει διαφορά η μέρα. Με παιδιά και δουλειά τύπου πακετά, ή διαφημιστικά φυλλάδια. Ίσως και χωρισμένη γυναίκα. Ίσως και με προβλήματα υγείας. Ίσως και χωρίς αύριο.

Δεν είναι άσχημο το να ζείς στην πρώτη περίπτωση. Οι περισσότεροι όμως ζούνε στην δεύτερη εκδοχή. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουνε και κάποιοι που δεν φαίνονται. Που δεν περνάει από το μυαλό μας αλλά ζούνε στην ανέχεια. Που ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να μορφωθούν, που στερούνται τα βασικά και τα άγχη της ζωής τους πνίγουν μέρα με την μέρα. Που οι ασθένειες δεν θα γιατρευτούν γιατί δεν υπάρχουνε τα βασικά. Και δεν είναι δύσκολο να φτάσεις από την πρώτη περίπτωση, αυτή του γυάλινου κόσμου, που η ζωή κυλάει χωρίς προβλήματα, με λεφτά, διασκέδαση, στην Τρίτη περίπτωση. Κατά πόσο από την δεύτερη. Με ένα απλό δάνειο και μία απόλυση είναι πολύ εύκολο να χάσεις το σπίτι, ή το αυτοκίνητο.

Τα υλικά αγαθά είναι ωραία αλλά δεν πρέπει να υποτιμούνται άλλοι συνάνθρωποί μας που δεν κατάφεραν να κάνουν λεφτά, ή δεν τα βρήκαν έτοιμα.

Παρασκευή

Κάθε τέλος και μια αρχή...

Τέλειωσε και αυτή η θητεία. Όχι δεν πέρασα άσχημα τελικά. Στο τέλος έλεγα ότι καλά είμαι σε αυτήν την κατάσταση, που να απολύομαι τώρα. Από το φλεβάρη που μπήκα Τρίτη και δεκατρείς μέχρι σήμερα, νοέμβρης Τρίτη και δεκατρείς πάλι και απολύομαι έπειτα από 9 μήνες, που έτυχε να πάω και σε μέρη που δεν είχα πάει. Πχ παρουσιάστηκα Καλαμάτα. Ωραία πόλη. Το κέντρο πάντα δύσκολο. Αλλά οι φιλίες από εκεί μένουνε αν όχι για πάντα, για αρκετό καιρό έπειτα. Μετά στην Ξάνθη, που εκεί ήταν κάπως πίκρα αλλά μετά από δύο μήνες έφυγα (όλος τυχαίος με κατεξαίρεση μετάθεση….) για τον Βόλο. Το καλοκαίρι λοιπόν με βρήκε στην πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του Πηλίου…Τι άλλο να θέλει ένας βολιώτης από την θητεία του εκτός από το να απολυθεί?....Καλά μου έκατσε λοιπόν.

Εκτός βέβαια από αυτά τα προσωπικά πράγματα, έγιναν και κάποια άλλα στην χώρα που είναι υπεραρκετά για διάστημα 9 μηνών… απαριθμώ χωρίς προτεραιότητα γεγονότων:

1) 1)Κάηκε η μισή πελλοπόνησος, το μισό πήλιο, και κάποια χιλιάδες στρέμματα από τα βουνά γύρο από την αθήνα και οι εκδοχές για του εμπρησμούς είναι οι παρακάτω: α) Οι γνωστοί άγνωστοι, β) οι ΠΑΣΟΚοι που ήθελαν έτσι να διασύρουν την ΝΔ, και γ) η κυρα κούλα που άναψε τη φωτιά να κάνει φαγητό και από μία σπίθα κάηκε όλη περιοχή γύρω από το χωριό της, και η μισή πελλοπόνησος, καθώς επίσης και κάτι παιδάκια στην καβάλα που κόντεψαν να κάψουνε την Βόρεια Ελλάδα…

2) 2)Ο πρωθυπουργός Κωστάκης Καραμανλής κηρύσσει εκλογές και σε λιγότερο από ένα μήνα αυτές γίνονται…

3) 3)Ο ελληνικός λαός αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι χαζός αλλά είναι και βιτσιόζος και άνετα θα πλήρωνε να τον σοδομήσουνε χωρίς βαζελίνη, αφού για ακόμα μία φορά ξαναβγάζει το ίδιο κόμμα στην εξουσία. Αυτό το κόμμα που του έστησε καρτέλ με τα γάλατα να τα πληρώνει η κυρα Κούλα πολύ παραπάνω από τα κανονικά, αυτό το κόμμα που ενώ άρπαξε φωτιά όλη η Ελλάδα αδυνατούσε να την σβήσει και κατηγορούσε από την μία το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τους αναρχικούς…Αυτό το κόμμα που ανέβασε το ΦΠΑ στο 19% και έχει πρόθεση να το πάει και άλλο παραπάνω και που με 3 ψωροχιλιάρικα εξαγόρασε τους ψήφους του, και που υπερψηφίστηκε και από τους καμμένους των πυρόπληκτων περιοχών….

4) 4)Ο Χριστόδουλος μεταβαίνει στην Αμερική αφου έγινε διάγνωση ότι έχει καρκίνο και γυρνάει από εκεί χωρίς βελτίωση και χωρίς την πολυαναμενόμενη εγχείρηση που περίμενε να κάνει.

5) 5)Στα Ζωνιανά, ένα άγνωστο χωριό στην κρήτη, γίνεται το ανήκουστο… Οι κάτοικοι την πίνουν και την καλλιεργούν… και τα τηλεπαράθυρα που δε το ήξεραν ότι η κρήτη και εκείνη η περιοχή του Μυλοποτάμου έχει τα καλύτερα ντουμάνια…Τς Τς τς… Μα καλά. Αυτοί Αλβανικό πίνουν….???

6) 6)Πέφτουνε τα πρώτα χιονάκια χαμηλά στα ορεινά (δηλαδή ορεινά αλλά με χαμηλό υψόμετρο…) αρκετά νωρίς φέτος.

7) 7)Το ΛΑΟΣ με τις ευχές της εκκλησίας, της ακροδεξιάς, και της λαϊκούρας μαζί με όλο του δημοκρατικού κόσμου είναι στην βουλή.

8) 8)Ξανάρχεται στην επικαιρότητα το σκοπιανό-Μακδονικό-σλαβομακεδονικό….

9) 9)Μετά την ήττα στο ΠΑΣΟΚ βγαίνουν τα μαχαίρια από τον Βενιζέλο με τον Σημίτη εναντίον του γιωργάκη και τότε αποφασίζεται να γίνουνε εσωκομματικές εκλογές για να δούνε τελικά οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του, πιο μεγαλοστέλεχος γουστάρουνε να κάνει τα ίδια που θα έκανε το άλλο μεγαλοστέλεχος που θα χάσει…Στο παιχνίδι μπαίνει και ο Σκανδαλίδης σαν αουτσάιντερ, πιο πολύ για να ενώσει το κόμμα που πάει για διάσπαση παρά για να εκλεγεί και ως γνωστόν παίρνει τον πούλο αφού δεν παίρνει και πολλά από ψήφους γιατί ο κόσμος έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι χαζός και αγράμματος και ξαναέβγαλε τον γιωργάκη. Κατά την γνώμη μου, ο σκανδαίδης είχε τον καλύτερο λόγο και ήταν και ο πιο αριστερός αλλά…Είπα και πιο πάνω.Θα πλήρωνε να τον σοδομήσουνε. (που και το έκανε, αν σκεφτεί κανείς ότι στις επόμενες εκλογές θα βγεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και αυτός πλήρωσε για να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του αρχηγού του και ότι το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ είναι στην εξουσία πηδάνε τον λαο…τότε δεν λέω κάτι παράλογο…)

1010) Απολύθηκα από τα στρατά αφού εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις….